Published On: Sub, ožu 13th, 2021

Promicao pripravnice s kojima je ljubovao, a zatim ih otpuštao: Glavni urednik njemačkog ‘Bilda‘ povukao se s dužnosti nakon optužbi više žena

Glavni urednik njemačkog dnevnog lista Bilda, Julian Reichelt, protiv kojeg se vodi interna istraga nakon optužbi više žena, zatražio je da se privremeno povuče s dužnosti, priopćila je u subotu grupacija Axela Springera.

Protiv Reichelta postoji više internih prijava za uznemiravanje i zlouporabu položaja.

“Kako bismo rasvijetlili stvar i ne bismo opterećivali rad uredništva, zatražio je (Reichelt) od upravnog vijeća da ga se privremeno razriješi dužnosti dok se optužbe ne preispitaju”, ističe u priopćenju grupacija u čijem je vlasništvu najveći njemački dnevnik, dodajući da mu je zahtjev odobren.

Grupacija je nakon prijava odlučila pokrenuti istragu protiv 40-godišnjeg glavnog urednika za “moguće nepoštovanje” vrijednosti i pravila lista. Istraga je povjerena jednom odvjetničkom uredu.

Sumnja se, navodi se u istrazi tjednika Der Spiegela, da je promicao pripravnice s kojima je ljubovao a zatim ih micao, pa i otpuštao. Zaposlenice su prije nekoliko mjeseci upozorile upravu, ali je ona čekala s provjerom pritužbi protiv svemoćnog glavnog urednika tabloida, navodi tjednik.

Julian Reichelt “odbacuje optužbe”, dodaje grupacija.

“Istraga nije završena”, napominje njemačka grupacija koja “još ne želi iznositi pojedinosti o postupku i o optužbama”.

Bild, osnovan 1952., s nakladom oko 2 milijuna primjeraka, najprodavaniji je njemački dnevnik zahvaljujući temama kao što su crna kronika, sport i novosti o slavnima.