Published On: Pet, stu 16th, 2018

Projektom RiTour sanira se prilazna pješačka staza za Stjepan-grad u Blagaju

U sklopu implementacije projekta RiTour – „Valorizacija kulturnog i prirodnog bogatstva kroz prekograničnu suradnju urbanih turističkih destinacija na jadranskom bazenu kraških rijeka“, Grad Mostar je 09.11.2018. potpisao Ugovor o izvođenju građevinskih radova na prilaznoj pješačkoj stazi za Stjepan-grad u Blagaju.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 39.095,16 BAM bez PDV-a (izuzeto od plaćanja PDV-a u skladu sa Financijskim sporazumom za Interreg IPA trilateralni Program prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020). Izabrani izvođač radova s kojim je sklopljen ugovor je firma Građevinar Fajić d.o.o. Mostar. Radovi koji će se izvesti obuhvataju čišćenje prilaznog područja, sanaciju prilazne pješačke staze kojom se iz podnožja prilazi zidinama kule postavljanjem prirodnih kamenih blokova, te postavljanje zaštitne ograde i parkovskih klupa od prirodnih materijala.

Također je u izradi “Studija o turističkim potencijalima i valorizaciji kule Stjepan-grad u Blagaju”, čiji je cilj predstaviti kulturno naslijeđe Stjepan-grada kao i turističke potencijale ovog lokaliteta i aktivnosti koje treba poduzeti u cilju unaprijeđenja postojećih i razvijanja novih turističkih proizvoda putem revitalizacije Stjepan-grada i turističke valorizacije potencijala tog područja.

Projekt RiTour odobren je u sklopu programa Interreg IPA prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014 – 2020. Grad Mostar implementira projekt RiTour u partnerstvu sa partnerima iz Hrvatske (RERA – Javna ustanova za razvoj Splitsko-dalmatinske županije, Grad Solin i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Splitsko- dalmatinske županije), Turističkom organizacijiom Podgorice, Crna Gora, i Turističkom zajednicom HNŽ.

Vrijednost projekta za Grad Mostar iznosi 99.403,68 EUR, od čega 84.493,12 EUR iznosi financiranje EU, a 14.910,56 EUR iznosi sufinanciranje Grada Mostara.

Projektom RiTour želi se omogućiti razvoj turističkih destinacija na rijekama Jadro, Buna i Morača u tri zemlje sudionice projekta, kroz usklađivanje strateških dokumenata o održivim načelima, izgradnjom kapaciteta ponuđača turističke ponude, stvaranjem prekograničnih turističkih proizvoda, poboljšanjem i valorizacijom zaštićenih kulturnih i prirodnih dobara; te konačno pravilnim marketingom s krajnjom svrhom povećanja turističkog toka u regiji i poboljšanju socioekonomskog okruženja. /HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare