Published On: Sat, Dec 27th, 2014

Progovorio Bakir i napao Komšića zbog prodaje

“Gledamo ovih dana razne političke transfere, svjedočimo “principijelnosti” Željka Komšića koji je predizbornu kampanju vodio na kritici SDA, a nakon izbora im sam potrčao u naručje. Tada je potpisujući kapitulaciju pred SDA rekao da ga “ne zanimaju hrvatske i bošnjačke pozicije, direktorske pozicije profitabilnih državnih preduzeća” u FBiH, a onda isti Komšić svojim koalicionim partnerima iz SDA isporuči spisak deef želja za ministarstva i preduzeća koja lovu donose”, napisao je nekadašnji novinar FTV-a i kandidat SDP-a za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakir Hadžiomerović na svojem Facebook profilu.

Hadžiomerović navodi kako ništa sporno ne bi bilo te da je poznato da lider DF-a ”vlastitu principijelnost iskazao još prije četiri godine kada je kao potpredsjednik SDP-a ultimativno insistirao da se sa strankom familije Izetbegović koalicija pravi”.

”Međutim, zanima me kako je moguće da nitko još uvijek nije primjetio da su nakon skoro 25 godina demokracije na ovim prostorima Izetbegovići iz SDA i Karadžići iz SDS ponovo u strasnim koalicijskom zagrljaju. Bakir sa Sonjom danas ko Alija sa Radovanom početkom devedesetih…”, napisao je Hadžiomerović.
Uz svoj post je priložio tekst iz arhive kako ”ne bi neki nadobudni spinovac sada rekao kako se radi o mojoj naknadnoj pameti.

U tekstu je, navodi Hadžiomerović , prognozirao fatalnu grešku SDP zbog koaliranja sa SDA….

”Grešku koju je podržavao deefov lider danas,kao i prije te četiri godine…”, napisao je Hadžiomerović te priložio tekst s portala Žurnal u kojem je napisao kako se boji ”da je SDP sklapanjem pakta sa SDA izgubio historijsku priliku da od BiH napravi normalnu državu”.