Published On: Čet, pro 1st, 2022

PROGON NEPOKRIVENIH DJEVOJAKA U TEHERANU: Tajno upisana kao muškarac, izbačena zato što je žena?

Sve je bilo ok dok ju je pokrivao Osmica…

 

Ravnateljica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i supruga predsjednika SDA Sebija Izetbegović izbačena je iz Vijeća za znanost i umjetnost Senata Univerziteta u Sarajevu, saznaje “Avaz”.

Za ovu odluku je glasovalo 30 članova Senata Univerziteta u Sarajevu, tri su bila protiv, a tri suzdržana.

Odluka je donesena na prijedlog rektora Univerziteta u Sarajevu Rifata Škrijelja.

Kako saznaje portal “Avaza” razlog za izbacivanje iz ovog savjetodavnog tijela su izostanci, ali i to što je izabrana u Skupštinu Županije Sarajevo.

Podsjećamo, Vijeće za znanost i umjetnost je znanstveno-stručno i savjetodavno tijelo Senata.

Inače, Senat UNSA je prije dva tjedna razmatrao i akademsko obrazovanje Sebije Izetbegović, nakon čega je zaduženo povjerenstvo da ispita valjanost njene diplome.

Kako je “Avaz” objavio njoj su ispiti u Sarajevu priznati na osnovu dva reciklažna papira na kojima su ocjene i predmeti pobrojani i napisani ručno. Ove navode je potvrdila Županijska inspekcija ŽS, a dokumentacija je i u posjedu Tužiteljstva ŽS./HMS/

guest
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

A, kako je uopšte postavljena na to mjesto kad nije ni diplomirala.

Čedomir
Čedomir
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Postavljena po direktivi,vidiš da i na UKCu radi kao direktorica,a po zanimanju je ginekolig,koji pojma nema,Sreća pa nije nikome nikad ugrozila zdravlje svojom stručnjošću.Lažem ugrozila je respiratorima ,koje je na silu upotrebljavala na UKCu pokušavajući time da opravda njihovu kupovinu.

Mahala
Mahala
1 mjesec prije

Kod nje je bar ašćare da nema pojma. Koliko drugih ima gdje se to ne zna. Bakir i ona nisu uopšte beskorisni, samo su nesposobni. Ali korisni su: Da narod napokon vidi ko ih (nas) vodi svo ovo vrijeme. SDAAAA stranka demokacijjjje ♪ ♫ ♬ ♭ ♮ ♯ 🎼 🎵 🎶. Tužno. Nakon svega (30 godina na vlasti, rat, neimaština) sad je jasno da od njih i njihovih priča nema ništa. D u SDA stoji za destrukciju. To je destruktivna stranka. Uvijek je i bila. Žale se na Konakovića. Ima i razloga. Samo što je on je za Bakira svemirski brod. Nek to sagledaju.

Lovac na seve
Lovac na seve
1 mjesec prije

A dje hode zlatni escajg… Mtr vam hebem…..🐷

Thompson
Thompson
1 mjesec prije

Haj sta ce cudite kad je Seka studirala u Zgrebu tad Bosnjaci nisu postojali zato je nastao nesporazum.Logicno

Gradžan-divizija
Gradžan-divizija
Šta ti kažeš na ovo?  Thompson
1 mjesec prije

Njoj u indeksu stoji da je Muslimanka.

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Ma kakoje ona mogla bit u Zagrebu pa zar Hrvatska nije izvrsila Aaagresiju na BiH kao da nevjesta ZZelinskog studira u Moskvi ?

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Ako je Izetbegovički ne validan magisterij, tada niti doktorat nije validan. Očekivati je da joj se oduzme titula profesor doktora i predavača na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, pa kako je ne kvalificirana osoba trebala bi biti smijenjena i sa funkcije direktora Bolnice Koševo, koju je pokušala privatizirati u svoju korist (ukrasti) svodeći je samo na jednu zgradu- zgradu DIP-a.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

mogla bi se i Sebija uskoro zaputiti u tursku sa kartom u jednom smijeru.