Published On: Pet, sij 31st, 2014

PROFESORICA NATA: Nisam zavela učenicu, nije bilo lezbijskog orgijanja

NOVI PAZAR – U Višem javnom tužiteljstvu  u Novom Pazaru u četvrtak su saslušane Nataša Prtinac (40), profesorica u ovdašnjoj gimnaziji, koja je prije tri dana uhapšena pod sumnjom da je počinila kazneno djelo obljube zloupotrebom službenog položaja, i Nezrina Čeli (34), nezaposlena frizerka, koja je osumnjičena za kazneno djelo trgovine ljudima i zavođenje i seksualno iskorištavanje maloljetne osobe.
Viši sud u Novom Pazaru odredio je, na prijedlog Višeg tužiteljstva, pritvor do 30 dana Nataši Prtinac i Nezrini Čeli (obje na slici).
Prema nezvaničnim informacijama, Nataša Prtinac i Nezrina Čeli odbacile su sve optužbe i negirale bilo kakvu povezanost s kaznenim djelima koja im se pripisuju. Profesorka se tijekom saslušanja svih vrijeme pitala: što je razlog da se njena bivša učenica TP, koja je optužuje za seksualno iskoirišćavanje, sada prema njoj tako ponaša i tvrdila da je nije zavela.
Hapšenje profesorke likovnog odgoja Nataše Prtinac, inače u ovom kraju poznate slikarice, i tvrdnja njene bivše učenice TP (21) da je profesorica zavela još kada je bila u drugom razredu gimnazije (maloljetna) i da je četiri godine seksualno iskorištavala i ucjenjivala, kao i sumnja da je u lezbijsko orgijanje, koje se odvijalo u profesorkinom ateljeu iu stanu njene prijateljice Nezrine Čeli, uključeno još bivših učenica, izavali su ogromno uznemirenje u Novom Pazaru.
– Sve je počelo kratkim poljupcem u usta, i to u ateljeu profesorke. Narednih mjeseci one su išle sve dalje – navode u policiji i dodaju da je njihova veza trajala četiri godine, do 2013.
Djevojka je u izjavi policiji navela i da ju je profesorica podvodila i svojim lezbijskim drugaricama. One su i počela joj šalju prijeteće poruke i da je ucjenjuju njenim golišavim fotografijama.
– Problem je nastao kada je djevojka željela se distancira od profesorice. Nataša Prtinac je čula da TP ima momka, pa ju je nagovarala da raskine vezu s njim. Otac TP je, nakon što mu je kći sve ispričala, prvo razgovarao s profesoricom. Ali ona je sve negirala, pa je sve prijavio policiji – objašnjava izvor Blica.
U Novom Pazaru, koji važi za patrijarhalnu sredinu, tvrde da je profesorica pričala da između nje i učenice postoji nešto više od prijateljskog odnosa jer je TP usamljeno dijete i da joj ona majčinski pruža podršku.
Svi sada čekaju što će reći istraga koja tek počinje i koja će, zbog specifičnosti cijele situacije, biti vrlo komplicirana. Do tada, javnost u Novom Pazaru je podijeljena. Jedni brane profesorku i tvrde da je žrtva namještaljke i osvete, dok drugi ističu da ih ništa nije iznenadilo i da profesorica Nataša uopće nije krila svoje seksualno opredjeljenje i da se i na javnim mjestima “mazila” i ljubila sa svojim prijateljicama.
Policija je zaplijenila telefone i kompjutere od obje uhapšene, pa će se vjerojatno i poslije njihovih pregleda znati nešto više o lezbijskoj aferi koja je uznemirila Novi Pazar.
Uhićenu profesorku u četvrtak su, protestom ispred Višeg tužiteljstva, branili učenici gimnazije čiji je ona razredni starješina. Oni su tvrdili da je Nataša Prtinac savršen profesor, dobar čovjek i da se prema njima majčinski ponašala. Izrazili su sumnju da je počinila djelo koje joj se stavlja na teret i da, i ako je bilo neke veze s bivšom učenicom TP, nije bilo prisile u tome.
U obitelji djevojke koja je prijavila da je seksualno iskorištavana, u četvrtak su odbijali svaki razgovor zbog istrage koja je u tijeku. U gimnaziji nisu ništa htjeli komentirati dok ne dobiju službene informacije iz suda i tužiteljstva.
Uhapšena profesorica likovnog odgoja je iz Lapova, au Novi Pazar se doselila prije 15 godina, kada se udala za poznatog novopazarskog slikara s kojim ima kćer i sina. Završila je Srednju umjetničku školu u Nišu, a diplomirala slikarstvo na Fakultetu likovnih umjetnosti u Prištini. Jedan je od osnivača Sandžačkog udruženja likovnih umjetnika.

SUPRUG: TALAC DJETETA KOME JE POMOGLA

Suprug uhapšene profesorke, poznati novopazarski slikar Reško Prtinac, u četvrtak je izjavio da smatra da njegova supruga nije kriva i da je žrtva osvete i talac TP, kojoj je mnogo pomogla kada je prolazila kroz težak period u životu.
– Kad jednom djetetu pomognete, kad dopustite da vam se približi onoliko koliko je to, naravno, zakonom dozvoljeno, pomognete prevladati svoje krize, onda doslovno postajete žrtva. Cijeli grad zna tko smo i da je moja supruga svako dijete gledala na isti način, da smo svakome željeli pomognemo. Kroz naš atelje i kroz našu kuću prošlo je milijun djece, pa zar mislite da bi netko svoju karijeru ugrozio tako – kaže Reško Prtinac, naglašavajući da je djevojčica pokazivala neku vrstu posesivnosti i da je profesorka htjela je skloni od sebe.

Ministar: Suspendirana

Ministar prosvjete Tomislav Jovanović kaže za “Blic” da je odmah naložio direktoru novopazarske gimnazije suspendirati osumnjičenu profesorku do okončanja istrage.
– Direktor je suspendirao profesorku. Na istražnim organima je da ispitaju cijeli slučaj. U stalnom smo kontaktu s njima i pomno ćemo pratiti što će biti – rekao je ministar.
– See more at: http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=hr&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.com&sl=sr&tl=hr&u=http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/Profesorka-Nisam-zavela-ucenicu-nije-bilo-lezbijskog-orgijanja-228941.html&usg=ALkJrhjumgt–TTfxh0qJ_j8mH8M56e1xw#sthash.rdTGu6af.dpuf
 

Zbog seksualnog zlostavljanja i podvođenja srednjoškolki u Novom Pazaru privedena je 40-godišnja profesorica likovnog odgoja Nataša Prtinac iz novopazarske gimnazije.
Riječ je o umjetnici koja je najprije zavodila mlade djevojke, a potom priređivala lezbijske orgije u svom ateljeu.
Srpski mediji javljaju da je profesorica privedena pod optužbom za kazneno djelo obljube zloupotrebom službenog položaja i određen joj je dvodnevni pritvor. Nataša Prtinac, kako je priopćila policija, sumnjiči se da je u razdoblju od 2009. do 2013. izvršila obljubu nad učenicom srednje škole.
Prema neslužbenim podacima iz istrage, profesoricu je prijavila njezina bivša učenica T. P. Ta je djevojka policiji ispričala kako ju je profesorica 2009. pozvala u svoj atelje u Ulici oslobođenja u Novom Pazaru i tamo je najprije poljubila u usta, a sljedećih mjeseci i godina su uslijedila viđanja uz milovanja, svlačenja i seksualne odnose.
Njihov je odnos počeo dok je tužiteljica bila u drugom razredu srednje škole. Profesorica i učenica bile su u stalnoj vezi, a profesorica je djevojci nakon nekog vremena nudila marihuanu i alkohol. Sumnja se također da je profesorica podvodila tu i druge učenice svojim prijateljicama lezbijkama koje su ih također seksualno zloupotrebljavale.
Problem je nastao kad je srednjoškolka našla dečka i počela se distancirati od svoje ljubavnice profesorice. Tada je profesorica počela ucjenjivati djevojku da će objaviti njezine golišave fotografije i prijetiti joj. Kada djevojka to više nije mogla izdržati, odlučila je sve priznati ocu pa su zajedno otišli na policiju. Prije toga je otac razgovarao s profesoricom, ali ona je aferu negirala.
Kako pišu srpski mediji, zbog osjetljivosti istrage, u policiji nisu mogli potvrditi je li Nataša Prtinac za svoje potrebe i potrebe svojih prijateljica lezbijki vrbovala i druge gimnazijalke. Prema neslužbenim informacijama, još je jedna bivša učenica iste škole, s inicijalima E. Z., bila u odnosu s profesoricom, a prema pisanju Kurira s njenom prijateljicom frizerkom, i bit će predmet istrage.
Profesorica Prtinac završila je likovnu akademiju. Rođena je u središnjoj Srbiji, a u Novi Pazar je došla nakon udaje za tamošnjeg također poznatog umjetnika. Na glasu je bila kao fina i uglađena osoba s liberalnim pogledima na život.
Novopazarska policija privela je u sklopu istrage o profesorici optuženoj za zlostavljanje i 34-godišnju Nezrinu Čeli iz Novog Pazara pod sumnjom da se bavila trgovinom ljudima i da je, kako se navodi u policijskom priopćenju, u razdoblju od 2011. do 2013. “zavela, dovela u zabludu, manipulirala i seksualno iskoristila maloljetnu osobu”.
Riječ je o bivšoj frizerki i prijateljici uhićene profesorice u čijem su stanu navodno također seksualno iskorištavane maloljetne učenice.