Published On: Pet, ožu 26th, 2021

PROCURILO KOLIKO BI MIOČIĆ I NGANNOU TREBALI ZARADITI OD BORBE: Stipi se smiješi najveća nagrada u karijeri

Ovi su iznosi, naravno, podložni varijacijama, ovisno koliko će UFC zaraditi od prodaje prava na prijenos te koliko će gledatelja kupiti PPV

Američki borac hrvatskih korijena Stipe Miočić brani peti put naslov prvaka UFC-a u teškoj kategoriji i to za tjedan dana u noći s 27. na 28. ožujka. Miočića čeka najgori mogući protivnik, prvi izazivač Francis Ngannou, kojeg je svladao odlukom sudaca 2018. godine, a borit će se na UFC 260 priredbi u Las Vegasu.

Miočić već sada slovi za najboljeg teškaša svih vremena, a proglasili su ga i najopakijim borcem današnjice. Sada ima priliku opet potvrditi taj status.

Iako će službeno zarade boraca u ovom epskom meču biti objavljene tak nakon meča, neki mediji već su odredili projekcije koliko bi te cifre trebale otprilike iznositi.

Portal Sporting Free u obzir je uzeo podatke o posljednjim nagradama obojice boraca i stigao do cifre od milijun dolara koju bi trebao zaraditi Stipe Miočić. Francis Ngannou bi, neovisno o ishodu borbe, trebao imati garantiranih 500 tisuća dolara.

Ovi su iznosi, naravno, podložni varijacijama, ovisno koliko će UFC zaraditi od prodaje prava na prijenos te koliko će gledatelja kupiti PPV. Uzevši to u obzir, Stipe Miočić trebao bi zaraditi najviše u karijeri od jedne borbe.

Ngannou favorit na kladionicama

Kladionice su na strani Kamerunca, jer čovjek je doista u brutalnoj nokauterskoj formi, ali Miočića se nikako ne smije otpisati jer već ga je jednom, 2018. godine, svladao, a isto tako je bio “underdog”.

Ipak, ovaj put Ngannou dolazi s mnogo većim iskustvom i drugačiji je borac nego što je bio. U međuvremenu je nokautirao Juniora dos Santosa, Caina Velasqueza, Curtisa Blaydesa i Jairzinha, ali je i izgubio od Derricka Lewisa, odmah nakon onog poraza od Miočića.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>