Published On: Čet, lis 3rd, 2019

Procurila snimka stravičnog mučenja zatvorenika u Venezueli

Iako je već poznato da su incidenti u kaznionicama Venezuele dio svakodnevice tamošnjih zatvorenika, ova snimka je pojam uznemirujuće podigla na novu razinu. Najmanje 82 zatvorenika prošlog je petka bilo prisiljeno ležati golo s rukama iza glave u dvorištu kaznionice u Anacu.

Da stvar bude gora, ovo mučenje inicirali su stražari kao odgovor na njihov štrajk. Zatvorenike su navodno vatrogasnim šmrkovima otjerali u dvorište, a potom su ih zalili vodom.

Dok su nepomično ležali na tlu, na njihovim se leđima odvijala borba pijetlova. Daily Mail prenosi da su ih kasnije tukli više od dva sata, a zatvorenici nisu ništa popili niti pojeli tijekom cijelog dana.

Članovi obitelji objasnili su kako su zatvorenici nedavno počeli štrajkati zbog nedostatka hrane i vode. U štrajku su također tražili da dopuste posjetiteljima da im donose lijekove. Na snimku je reagirao generalni tužitelj Ustavotvorne narodne skupštine Venezuele Tarek William Saab koji je najavio istragu incidenta.

U tvitu koji je objavio u ponedjeljak navečer, Saab je optužio povjerenika Hernána Díaza i druga dva službenika za narušavanje ljudskih prava zatvorenika.

Zastrašujuću snimku od 45 sekundi objavila je novinarka iz Venezuele Alexandra Belandia.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare