Published On: Ned, stu 12th, 2017

PROČITAJTE INZKOVU IZJAVU KOJU NIJE DAO. A MORAO JE: Bonske ovlasti ukoliko SDP i DF nastave rušiti Ustavni sud

Valentin Inzko, prema opisu posla, neovisan je, nepristran, upravitelj, poglavnik BIH. On je tata Daytona. On je iznad sunca, mjeseca, crkve, islamske zajednice, iznad NGO sektora. On može zatvoriti banke, dječje vrtiće i narediti Neretvi da se utiša. Ovlasti su mu takve da može bilo kojem čovjeku u BIH narediti da se ušuti. On je posljednji faraon na svijetu.

Plaćen je da štiti Dayton. Plaćaju ga i Hrvati u BIH jer su EU državljani.

Nismo ga plaćali da štiti kriminalce a činio je to. Nismo ga plaćali da ruši matematičke formule. I to je činio. Nismo ga plaćali da nas iseljava. On se cinično raduje tome. Ne plaćamo ga da ruši Ustav BIH. On šuti o tome.

Tijekom Dodikove kampanje za referendum u Srpskoj prijetio je sankcijama. I bonskim ovlastima. Zato što Dodik nije htio ispoštovati odluku Ustavnog suda BIH. Kada se dodikizacija provodi u Federaciji, kada većinski narod želi potčiniti druga dva to je onda građansko. To je onda univerzalno. Maoča likes this!

Prije dva dana SDP i DF donijeli su prijedlog zakona kojim se smiju u lice Ustavnom sudu BIH. Stvar je i više nego očita. Ustavni sud donio je odluku da se punjene kandidata u Domove naroda ne smije raditi prema Petrischevim amandmanima nego da to punjenje treba ići na način da zrcali sliku svakog pojedinog naroda u tom predstavničkom tijelu. Ukratko Srbe u FBIH više ne bi birao samo Sarajevski kanton nego i krajevi u kojima Srba još ima. Barem u tragovima. Uglavnom su to krajevi UZP-a. Tamo gdje su Hrvati radili zločine. Isto tako Hrvate u Dom naroda ne bi birali Bošnjaci, onako kako to priželjkuje HDZ1990 nego bi ih birali Hrvati.

SDP i DF su logično protiv toga. Jer njihov politički opstanak ovisi isključivo od mogućnosti otimačine kolektivnih prava Hrvatima i Srbima. Tko je postavio Dunovića? Tko Pudarića? Tko Komšića?

Pošto bošnjačkoj desnici ne mogu pera odbiti panično brane pravo na otimačinu tuđeg.

Stoga je histerija među sarajevskim komunistima opravdana.

Do sada je SDP DF udarao nekažnjeno po Hrvatima i Srbima u FBIH. To su pravdali građanskim pravom i građanskim načelima.

Ovaj put udarili su na Ustavni sud BIH. I na OHR. To je udar na samu državu BIH. I na Inzka. Koji bi tu državu i njen poredak morao štititi.

Koja je Inzkova reakcija?

Pametan čovjek očekivao bi identičnu reakciju kao u slučaju Dodik. No nje nema. Zašto je nema ako je odnos prema državi univerzalan?

Ovako bi izgledala ta reakcija da Inzko ima jednak odnos prema svima u BIH. I da ne štiti određene nacionalizme:

Visoki predstavnik međunarodne zajednice Valentin Inzko u razgovoru za N1 istaknuo je da očekuju od Komšića i Nikšića da budu ozbiljni političari i da izbrišu iz stranačkih dokumenata stavove o predlaganu Izbornog zakona koji ismijava smisao Ustavnog suda BIH i kompletnu pravosudnu vlast BIH. – Kršenje odluke Ustavnog suda BIH prema Daytonu nije moguće.

To što je tekst Komunikea jednoglasno usaglašen u vezi izmjene Izbornog zakona govori o tome da je međunarodna zajednica ujedinjenija nego ikada kada je riječ o situaciji u Bosni I Hercegovoini.

– Imali smo fantastičnu jednoglasnost kada je riječ o osudi veličanja ratnih zločinaca, podsjetio je visoki predstavnik.

– Neprilično je da neko javno slavi ratne zločince, dodao je Izko podsjećajući na SDP-ovu praksu odavanja počasti Rasimu Deliću.

Iz teksta Oslobođenja zamjenili smo Dodik sa Komšić i Nikšić, a referendum o Srpskoj sa Izbornim zakonom. Koncert Thompsonov zamjenili smo sa praksom SDP-a da slavi Rasima Delića. Na što Inzko nikada nije reagirao. Na Thompsona jest. Thompson i Karamatić otišli su u UN. Delića nikad nitko nije spomenuo u UN-u. Iako su i FTV i SDP javno nekoliko puta slavili lik i djelo tog osuđenog ratnog zločinca. Čovjeka koji je zapovjedao vojnicima koji su 2001-e srušili WTC tornjeve. I poubijali 3000 US građana. US ambasada nikada nije upozorila SDP da time direktno vrijeđaju US građane. US ambasada podupire rad SDP-a. Koji slavi Delića. Šefa ljudi koji su ubijali US građane. Zna li to State Department? Znaju li građani SAD-a da US ambasada u BIH na svečane prijeme poziva ljude koji slave lik i djelo čovjeka koji je zapovjedao vojnicima koji su 2001-e otimali avione i radili masakr u NewYorku?

Zašto je Inzku problem dati ovakvu izjavu kojom bi se postavio nepristrano prema obrani državnosti BIH i njenih institucija? Je li objektivnost tako teška za izreći? Čemu toliki strah od sarajevske čaršije? Čime su ucjenili Inzka?

U istom intervjuu za N1 , iako svjestan da mladi iz BIH odlaze  kaže sljedeće:

 Ja mislim da će se stanje u BIH i priča o prošlosti promijeniti dolaskom mladih ljudi. Na žalost, mnogi su mladi otišli iz BiH. Ne zato što nemaju prava kao konstitutivni narod, nego zato što loše žive i nemaju posao. Otišli su u Njemačku, a ni tamo nemaju nikakva prava kao konstitutivni narod, kazao je Inzko, između ostaloga, u intervjuu za N1.

Niti na ovu skandaloznu izjavu nitko nije reagirao. Zamislimo da netko kaže, mnogi Sirijci odlaze u Njemačku, iz Sirije, iako tamo nemaju prava kao u Siriji. Mnogi Bošnjaci naseljavaju Njemačku iako je to federalna država, gore se ne bune protiv federalizma. Kakve , dakle logike ima izjava, u kojoj Inzko, pravda svoju nesposobnost da pomogne u spriječavanju odlaska mladih iz BIH na način da se dodatno izruguje toj činjenici, ciničnom izjavom, na razini inteligencije Franje Topića, kazavši to što je kazao, eto Hrvati nemaju konstitutivnost u Njemačkoj a opet se iseljavaju? Odgovoran prosvijećeni monarh morao bi se zapitati što je krivo učinjeno da je bilo koji čovjek iselio. Bio on Hrvat, Bošnjak ili Srbin. No taj neće to teći. On doslovno likuje nad tuđim sudbinama. Njemu je dobro.

Do kada će hrvatski lideri inzistirati na sastajnju s njim? Do kada će vrijeđati narod koji predstavljaju?

Šutnja oko SDP DFP prijedloga šamar je i onim zadnjim naivcima koji su mislili da u OHR-u ima nečeg objektivnog.

Upravo sudjelujemo u još jednom nesankcioniranom sarajevskom napadu na državnost države BIH. Alijansa je bila prvi udar. Platforma drugi. I sada,  gledajmo kako OHR mirno gleda dok komunističke ćelije u Sarajevu, baš onako kako je Banja luci i Mostaru zabranjeno, ruše Ustavni sud BIH i državu BIH. Jer kad je bošnjački nacionalizam u pitanju sve je dopušteno. Pa i pravljenje smoothia od Daytona.

 

 

 

 

 

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x