Published On: Sri, stu 18th, 2015

Pročitajte intervju kojeg je Abdelhamid Abaou najtraženiji dao za novine Islamske države


Jedan od najtraženijih terorista na svijetu, Abdelhamid Abaoud (27), poznatiji kao Abu Umar Baljiki (što znači da je podrijetlom iz Belgije), glavni organizator terorističkog napada u Parizu, dao je u početkom godine intervju časopisu Dabiq, u 7. broju, koji se izdaje na području Islamske države.
Abaoud je Belgijac marokanskog porijekla koji je živio u Bruxellesu u zloglasnoj četvrti Molenbeek, poznatoj kao ‘centar političkog Islama u kontinentalnoj Europi’. Sebe naziva ’emirom belgijskih džihadista’, a istražitelji vjeruju da je planirao napad u  Thalys brzom vlaku između Amsterdama i Pariza u kolovozu te da je bio u kontaktu sa počiniteljem ubojstva u Židovskom muzeju  u Bruxellesu u svibnju 2014. godine, pišu francuski mediji.
Navodno je dobar prijatelj iz djetinjstva sa traženim Salahom Abdeslamijem čije se brat Ibrahim raznio bombom u Parizu. Intervju je objavljen na engleskom jeziku, a novinar ga ispituje o napadu kojeg je sa još dvojicom planirao na belgijsku policiju.
Napad su spriječili policajci u siječnju, upavši u njihovo skrovište i ubivši dvojicu Abaudovih suradnika, Khalida Ben Larbija and Sufiana Amghara. Abaoud je tada na vrijeme uspio pobjeći u Siriju a sljedeći mjesec objavljen je intervju s njim kojeg prenosimo u cijelosti. Piše Večernji list:
DABIQ: Zašto si otišao u Belgiju?
ABU UMAR: Alah je odabrao mene, Abuz-Zubayr al-Baljikija (Khalida) i Abu Khalid al-Baljikija (Sufyana) da otputujemo u Europu kako bismo terorizirali križare koji vode rat protiv muslimana. Kao što znate, Belgija je član križarske koalicije koja napada muslimane u Iraku i Siriji.
DABIQ: Jesu li druga braća bila s vama?
ABU UMAR: Ne, samo nas trojica. Imena su nam po svim medijima.
DABIQ: Je li bilo teško ući u Beligiju?
ABU UMAR: Imali smo mnogo problema tijekom našeg puta. Mjesecima smo pokušavali pronaći put do Europe i konačno smo, zahvaljujući Alahu, uspjeli pronaći put do Belgije.  Onda smo uspjeli pronaći oružje i utaboriti se u skrovištu dok smo planirali operacije protiv križara. Ovo je sve omogućio Alah. Nema veće moći od njega.
DABIQ: Kako su nevjernički mediji došli do vaše fotografije?
ABU UMAR: Jedan nas je brat snimio prije bitke, ali je kasnije izgubio kameru. Pronašao ju je jedan izdajnik i prodao zapadnjačkim novinarima. Odjednom se moja slika pojavila u svim medijima. Ali, hvala Bogu, nevjernika je Alah oslijepio. Zaustavio me policajac no nije me prepoznao. To je bio dar od Alaha.
DABIQ: Što se dogodilo na dan bitke s belgijskim vlastima?
ABU UMAR: Abuz-Zubayr and Abu Khalid bili su zajedno u skrovištu. Imali su spremno oružje i eksploziv. Nevjernici su upali s više od 150 vojnika belgijskih i francuskih specijalnih snaga. Nakon pucnjave od 10 minuta, dvojica braće su primila blagoslov koji su toliko priželjkivali (ubijeni su, nap.a.). Molim Alaha da ih primi.
DABIQ: Ako nisi bio s njima, kako si postao osumnjičeni?
ABU UMAR: Obavještajci su me poznavali jer sam ranije bio u zatvoru. Nakon ove racije shvatili su da sam bio s braćom i da smo zajedno planirali operacije. Stoga su okupili agente diljem svijeta, od Europe do Amerike, kako bi me uhvatili. Uhićivali su muslimane u Grčkoj, Španjolskoj, Francuskoj i Belgiji kako bi me uhvatili. Ti uhićeni nisu imali veze s našim planovima! Neka Alah oslobodi sve muslimane iz križarskih zatvora.
DABIQ: Reci nam nešto o svom putovanju  u Siriju.
ABU UMAR: Hvala Bogu, Alah ih je oslijepio i uspio sam doći u Siriju iako su me tražili obavještajci. Sve ovo dokazuje da se muslimani ne trebaju bojati križarskih obavještajaca. Moje ime i slika objavljeni su u svim medijima no ipak sam uspio ostati u njihovoj zemlji, planirati napad protiv njih i sigurno otići kada je trebalo. Molim Alaha da primi plodonosna djela onih koji su izveli napade na križare u Americi, Francuskoj, Kanadi, Australiji, Njemačkoj i Belgiji.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare