Published On: Sun, Oct 18th, 2015

Problemi u njemačkim kampovima: Žene prisiljavaju na prostituciju

Njemačka je samo ove godine prihvatila oko milijun izbjeglica i migranata te je istovremeno porasla i stopa nasilja, gotovo isključivo u registracijskim centrima, gdje su tenzije pojačane posljednjih nekoliko tjedana.

Seksualno zlostavljanje u prihvatnim centrima u Njemačkoj postalo je “svakodnevna pojava”, a samo u jednoj saveznoj državi, zabilježeno je čak 100 slučajeva seksualnog nasilja u posljednja tri mjeseca, prenosi Dialy Mail.

U migracijskom centru u gradu Kitzingenu, dužnosnici zapošljavaju samo muške čistače, nakon što je otkriven slučaj seksualnog zlostavljanja čistačice, koji je trajao punih deset dana zaredom.

 

Dvojica migranata u dobi od 38 i 52 godine uhićeni su zbog sunja na seksualno zlostavljanje čistačice u periodu između 1. i 10. listopada.

Zbog toga će muške čistače u obavljanju dužnosti pratiti i non stop osiguranje, kako se ne bi dogodilo nešto slično, prenosi Breitbart.

Članica gradskog vijeća Tamara Bishop je izvan sebe zbog nedavnih događaja u prihvatnom centru. “Kao ženu, ono što se dogodilo ovdje, duboko me zabrinjava”, rekla je.

<h3>Migrantice kao prostitutke za 10 eura po satu</h3>

U saveznoj državi Baden-Wuerttemberg prijavljeno je šest slučajeva silovanja u izbjegličkim kampovima, a lokalna organizacija za obranu prava žena tvrdi da se migrantice nudi kao prostitutke za 10 eura po susretu.

U međuvremenu izbila i masovna tučnjava između albanskih i afganistanskih izbjeglica, a u nasilju su bili korišteni noževi te se navodi da je jedan od migranata bio naoružan i pištoljem.

Lokalni policijski dužnosnik Rainer Wendt kaže da političari krivo prenose razloge izbijanja nereda među migrantima. “To nije svađa zbog hrane i odjeće. Nitko ne može razlučiti što se zapravo tu događa. Naravno, ministri unutarnji poslova ne mogu znati stvarnu situaciju s kojom se policija nosi na terenu”, pojasnio je.