Published On: Mon, Nov 12th, 2018

PROBLEM S TEKSTOM INAUGURACIJE: Hoće li se Bošnjaci koji su glasali za Komšića morati izjasniti Hrvatima?

20. 11 tri člana predsjedništva trebaju prisegnuti na vjernost državi BIH i njenim narodima. Te izraziti poštovanje prema Ustavu i namjeru da pune 4 godine čuvaju Ustav BIH, njen poredak i ravnopravnost njenih naroda.

Kako je jedan od kandidata već najavio borbu za rušenje ustava i dokidanje ravnopravnosti naroda, a OHR ga nije smijenio vjerojatno će se dogoditi da će Željko Komšić koji je najavio protuustavno djelovanje, prisegnuti na poštivanje Ustava.

Pojednostavljeno, to je kao da je kampanju dobio na retorici rušenja Pelješkog mosta, a za par dana mora svečano otvoriti Pelješki most.

On naime u izjavi prisege, iliti kunidbe moram pred vascijelim dunjalukom, iliti pred BH javnosti dati zakletvu, da će poštovati između ostalog i Hrvate. Kako će netko tko je ponizio cijeli jedan narod poštovati taj narod? Kako će se zakleti da će  štititi njegova prava ako je već samim činom pristupanja inauguraciji i načinom na koji je nametnut pogazio ta prava.

Rješenje koje se nameće kao jedino moguće, a u skladu je sa odlukom Ustavnog suda BIH, je to, da se 200.000 radikala koji su za njega glasali proglasi Hrvatima.

Time bi broj Hrvata u BIH porastao za 200.000. RH bi im morala dati putovnice nakon što prođu određene tečajeve deradikalizacije. Al uz uvjet da ne smiju napuštati BIH nego živjeti s Hrvatima katolicima u ljubavi i slozi.

Komšić bi u slučaju da 200.000 muslimana Bošnjaka da izjavu kako se osjećaju kao muslimani Hrvati postao legalan i legitiman hrvatski član Predsjedništva.

To je jedini način da se Komšića legalizira.

Ako je on mogao mijenjati naciju Nerkezu kako bi Nerkez dobio posao u diplomaciju, zar je toliki problem da se 200. 000 Bošnjaka preimenuje u Hrvate kako bi Komšić mogao legalno i legitimno obavljati posao?

Hrvati bi se nakon toga mogli hvaliti da su multikonfesionalan narod u BIH i da ih je veliki broj sudjelovao u Armiji BIH.

A Komšić bi dobio lentu Zlatka Hasanbegovića “za vraćanje Bošnjaka matici”.

Vidimo da nam se Hasan beg ušutio oko ovog što Bošnjaci rade Hrvatima, pa eto prilike da progovori.

Inače smatramo da su satirični tekstovi zagarantirani europskom poveljom o slobodama čovjeka. Isto tako smatramo da je Komšić nikakav čovjek, i da će, onaj dan kad izgovori riječi zakletve , koje su u svemu suprotne od nacionalizma koji on rasipa, pljunuti sam sebi u lice, kao i biračima koje je i ovaj put prevario.

Jer on niti zna, niti može, niti ima ovlasti dokidati prava narodima. Budući da je narod iznad njega, iznad države, i da se dogodilo samo to, da je sarajevski klošar napalio jedan nacionalizam, da otme prava manjem. I da to nije nimalo lijepo. Koliko god to Sabini djelovalo lukrativno i seksi.

Komšiću abdiciraj. Barem umri kao čovjek. Kad nisi tako žvio.