Published On: Uto, lis 19th, 2021

PRIZNALI DA KRŠE ZAKON! Nakon kaznene prijave Faktogaf i Facebook ukinuli ograničenja Kolakušiću

Nakon što smo Facebooku poslali pisano upozorenja da ograničenjem dosega Facebook stranice Građani za Mislava Kolakušića čine kazneno djelo ograničavanja slobode govora i izražavanja i nakon najave kaznene prijave protiv Faktografa i Facebooka, ta tvrtka je uklonila sva ograničenja dosega naše stranice, objavili su ljudi okupljeni oko eurozastupnika Mislava Kolakušića.

Time su u Facebooku, odnosno Faktografu koji u Hrvatskoj za njih radi posao posredno priznali da namjerno provode cenzuru na toj društvenoj mreži kao i da krše zakon. A prema Kaznenom zakonu Republike Hravtske za ograničavanje slobode govora i izražavanja je zapriječena kazna do jedne godine zatvora. S obzirom na razmjere cenzure, čudi što hrvatski organi progona ne poduzimaju ništa.

Facebook je potpuno nezakonito ograničio naš doseg, temeljem zahtjeva osumnjičenih osoba iz Faktografa koji su umislili da mogu ograničavati slobodu govora bez kaznenog progona. Međutim, ne mogu, a to će najbolje naučiti kada Mislav Kolakušić dođe u poziciju vlasti i provede nužnu reformu pravosuđa i državne uprave, poručili su iz Kolakuševićevog stožera.


Portal Paraf je otkrio i razlog cenzure, koja se u većini slučajeva odnosi na objeve oko pandemije i cjepiva protiv koronavirusa. Naime, isti su globalni investicijski fondovi uložili novac u Facebook kao i u tvrtke koje proizvode cjepiva protiv covida. Zato cenzuriraju sve objave koje bi im mogle pokvariti posao i masnu zaradu koju im cjepiva donose.

Više možete pročitati OVDJE.

guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare