Published On: Thu, Mar 12th, 2020

PRIPREMA NOVE IZBORNE KRAĐE Radončić ljutit zbog izbora članova SIP-a, spomenuo i istupanje iz koalicije

Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost, reagirao je sinoć na izbor četiri nova člana Središnjeg izbornog povjerenstva.

“Izborom novih članova SIP-a, u režiji SDA i SDS-a, realno je očekivati kontinuitet izbornih prijevara, čija je žrtva najviše bio SBB. Dovoljno se sjetiti činjenice da je dan uoči izbora 2018. godine zamijenjeno čak 6.500 članova biračkih odbora, a SIP je sve to legalizirao. Danas je ta stranka dodatno povećala utjecaj na SIP i pripremila teren za nove izborne prijevare.

Dok mi trošimo svoje zdravlje i posljednji atom snage da pomognemo građanima u migrantskoj krizi, korona pandemiji i na drugim poljima, oni već planiraju kako da ponovo kompromitiraju izborni proces i izvrgnu volju građana.

Ako ovo opstane, budući izbori nemaju nikakvog smisla, a ni sadašnja koalicijska participacija u vlasti”, napisao je Radončić na Facebooku.

Podsjetimo, Zastupnici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine prihvatili su sinoć Odluku o izboru i stupanju na funkciju te prestanku funkcije članova SIP-a koju je predložio zatupnik Srpske demokratske stranke (SDS) Dragan Mektić. Prema toj odluci mandat prestaje Ahmetu Šantiću i Suadu Arnautoviću iz reda bošnjačkog naroda, kao i Branku Petriću i Novaku Božičkoviću iz reda Srba. Za imenovanje su predloženi Šantić i Arnautović, a za članove iz reda srpskog naroda predloženi su Vanja Bjelica-Prutina i Jovan Kalaba.

Zastupnici HDZ-a BIH i SNSD-a napustili sjednicu, Krišto poručila: Upitna je budućnost BiH

Posted by Fahrudin Radončić on Wednesday, March 11, 2020