Published On: Pet, velj 4th, 2022

Pripadnici sekte Lev Tahor napustili Bosnu i Hercegovinu

Preko graničnog prijelaza Deleuša sinoć je u kasnim večernjim satima grupa od 37 stranih državljana napustila Bosnu i Hercegovinu. Radi se o državljanima Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i Gvatemale koji su u proteklom periodu izazvali uznemirenost građana, po osnovi tvrdnji da su pripadnici radikalne sekte Lev Tahor, priopćeno je  iz Službe za poslove sa strancima.

Navedene osobe izašle su iz Bosne i Hercegovine prije isteka važenja bezviznog boravka, poštujući zakonske odredbe propisane Zakonom o strancima.

Inspektori Službe za poslove sa strancima su, kako se navodi u priopćenju,  svakodnevno vršili operativne provjere i kontrolu navedenih osoba koje su bile smještene u dva objekta u ulici Meše Selimovića, Istočna Ilidža.

Naime, strani državljani su u Bosnu i Hercegovinu ušli tijekom studenog 2021. godine po osnovi prava na bezvizni boravak.

Služba za poslove sa strancima je izvršila provjere stranih državljana kroz dostupne službene evidencije, uključujući i evidencije INTERPOL-a.

Ostvaren je kontakt s nadležnom policijskom upravom, te je Služba informirana da nije zabilježeno narušavanje javnog reda i mira ili vršenja kaznenih djela od stranih državljana.

Nadležne sigurnosne agencije su izvršile i dodatne provjere za navedene osobe, te nije utvrđeno da predstavljaju prijetnju po javni poredak i sigurnost Bosne i Hercegovine.

Kako stani državljani nisu prekršili odredbe Zakona o strancima nije bilo osnova za postupanje i izricanje mjere protjerivanja, ili stavljanja pod nadzor u imigracijski centar, priopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

Dnevnik.ba

guest
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Šaćir soros
Šaćir soros
3 mjeseci prije

Ne treba ih dirati iz Bosne ako vjeruju da je ISA a.s obrezan

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
3 mjeseci prije

Predlažem da oženiš ovoga jednoga. Možeš do četvoricu.

Anonimac
Anonimac
3 mjeseci prije

Svakakvih inozemnih devijanata prolazi kroz tamni vilajet.

veritas
veritas
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

Kao primjer, treba spomenuti i neke žene, potpuno odjevene u crno,
skrivena lica, oči nevidljive koje se šeću Sarajevom. Jeste lih shvatili
o kome se radi???

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  veritas
3 mjeseci prije

Suncobrani?

Ida
Ida
Šta ti kažeš na ovo?  veritas
3 mjeseci prije

Te u crnom.skrivenog lica su dio nas.nase vjere.A ti koje si vjere ne znam,al sa tim stavom. tebe i sve slične tebi ,treba sikterisat odavde.Ovdje takvima nije mjesto!

Izmetbegović
Izmetbegović
Šta ti kažeš na ovo?  Ida
3 mjeseci prije

Ti si još jedna radikalna luđakinja isilovka ako tvrdiš te ninđe da su dio naše kulture. Moja se sebijica NIKAD neće pretvoriti u ninđu ili suncobran, nikad..

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Ida
3 mjeseci prije

Operi noge svome zagondžiji i sikteriši se na daleki istok.
Poželjno je da odeš što dalje.