Published On: Pet, pro 23rd, 2016

Pripadnici ISIL-a spalili dvojicu turskih vojnika u Alepu


Pripadnici terorističke grupe ISIL su objavili video koji prikazuje kako su žive spalili dvojicu zarobljenih turskih vojnika u Alepu u Siriji. Istaknuli su da je to “osveta za umiješanost Ankare u rat protiv muslimana”.
Video je snimljen u ruralnom dijelu, a na njemu se vide dvojica muškarca u lancima zatvorena u kaveze. Teroristi su ih vodili na mjesto egzekucije te su ih nazivali “psima” dok su se oni kretali na nogama i rukama. Muškarci su se predstavili kao članovi turske vojske te su tražili od Tuske “da se prestane boriti protiv muslimana”.
Teroristi su optužili predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana da “spaljuje muslimane”, a potom su zapalili svoje zarobljenike.
Zvjerski čin terorista je snimljen iz nekoliko uglova i podsjeća na spaljivanje jordanskog pilota Muatha al-Kaseasbeha iz 2015. godine.
Turska se uključila u sirijski rat 24. kolovoza, te je poslala svoje kopnene i zračne snage u sjeverne dijelove susjedne zemlje, a cilj je bio osloboditi područja pod kontrolom ISIL-a i osigurati granice.
Erdogan je u studenom kazao da je cilj i prekinuti vladavinu “tiranina Bashara al-Assada”, što je naišlo na protivljenje Kremlja.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>