Published On: Mon, Aug 7th, 2017
#3rd | By Desk

Pripadnici Druge bojne Viteške brigade HVO-a iz Viteza odali počast žrtvama rata

Pripadnici Druge bojne Viteške brigade HVO-a iz Viteza ne prekidaju tradiciju druženja koju organiziraju jedanput godišnje, naizmjenično u mjestima gdje su bila sjedišta četiriju satnija te bojne.

Ove godine, u subotnje predvečerje, 10. put zaredom, druženje je organizirano u naselju Jardol, u mjestu zapovjedništva 3. satnije. Okupilo se četrdesetak odreda istaknutih ratnika, dragovoljaca HVO-a.

Predvodili su ih zapovjednik Druge bojne brigadir Žarko Šarić te zapovjednici satnija Jozo Radman, Dominko Matijanić i Anto Žepačkić. Nažalost, već odavno na tim okupljanjima nema Ivice Matoševića, popularnog Poštara, koji je prije nekoliko godina preminuo u lijepom druženju prijatelja i suboraca, evociranju ratnih događanja…

Naime, s dužnim poštovanjem, na čelu sa svojim ratnim zapovjednicima, okupljeni pripadnici položili su cvijeće, zapalili svijeće i skrušeno se molili uz spomen-obilježje podignuto uz mjesno groblje u naselju Jardol, za sve poginule pripadnike. To su učinili i uz spomen-obilježje podignuto na izvorištu Kremenika. Tijekom Domovinskoga rat 86 pripadnika Druge bojne izgubilo je život, 405 ih je jedanput ili više puta ranjeno, a kroz tu bojnu tijekom rata prošlo je i više od tisuću branitelja.