Published On: Pon, pro 7th, 2020
#3rd | By Desk

PRINC: Prioritet mora biti revizija svega učinjenog u razdoblju 2012. – 2020.

Prioritet mora biti revizija svega učinjenog u razdoblju 2012. – 2020. Očistiti grad, modernizirati komunalne službe da postanu napokon javni servis na opće dobro. Turizam kao granu je potrebno sustavno razviti, među ostalim je u intervjuu Hrvatskom Medijskom Servisu kazao Slaven Princ, istaknuti košarkaški djelatnik, nositelj liste HDZ-a 1990 za Gradsko vijeće Mostara.

Princ je HMS-u potvrdio da je trenutno zaražen koronavirusom, ali da oporavak ide prema predviđenom planu te da se osjeća dobro. Osvrnuo se i na višegodišnji problem neizgradnje sportske dvorane u Mostaru.

Razgovarao: Branimir Galić, Hrvatski Medijski Servis

HMS: Koji su razlozi vaše kandidature za Gradsko vijeće Mostara?

PRINC: Razlozi moje kandidature za Gradsko vijeće grada Mostara su svakodnevno iseljavanje, nezaposlenost, troma i neučinkovita javna uprava, zapušten i prljav grad. Kao rođeni Mostarac više to ne mogu pasivno promatrati.

HMS: Koje će teme biti u fokusu HDZ-a 1990 u Gradskom vijeću Mostara?

PRINC: HDZ 1990 će učiniti sve da bude u punom smislu glas naroda. Naglasak će biti na transparentno trošenje novca i zapošljavanje, na nove investicije, moderan komunalni servis i sve ono što će donijeti nadu stanovnicima grada da mogu pristojno živjeti.

HMS: Što bi, prema vašem mišljenju, trebali biti prioriteti nove vlasti u Mostaru?

PRINC: Prioritet mora biti revizija svega učinjenog u razdoblju 2012 – 2020. Dalje, svaki stanovnik mora na najjednostavniji način biti u prilici da se informira o svakoj marki utrošenoj iz gradske kase. Moramo saznati koliko je ljudi napustilo Mostar. Prioritet u zapošljavanju moraju imati obitelji koje su bez zaposlenih. Oni su najugroženija skupina, i o njima treba brinuti. Očistiti grad, modernizirati komunalne službe da postanu napokon javni servis na opće dobro. Turizam kao granu je potrebno sustavno razviti, a ne kao do sada da je sve naslonjeno na individualne ideje i realizaciju istih. Od Mostara treba napraviti grad u kojem će sadržajno biti moguće gosta zadržati nekoliko dana. Praksa Mostara kao odredišta za ručak i šetnju u jednom danu ne donosi puno. Može i mora puno bolje.

HMS: Više ste puta ukazivali na problem neizgradnje sportske dvorane u Mostaru. Što ćete, budete li u prilici, učiniti po tome pitanju?

PRINC: Dvorana je bol na duši svih sportaša, mislim i svih ostalih stanovnika Mostara. Kao klinac sam joj se nadao, još je čekam. Jedan od prioriteta novog saziva Gradskog vijeća mora biti njezin završetak. Moje mišljenje je da mora biti izgrađena u drugim gabaritima. Zamišljenih pet ili šest tisuća sjedećih mjesta je za današnji Mostar nažalost previše i ne bi moglo biti funkcionalno i održivo. Kapacitet od tri tisuće gledatelja je sasvim dovoljno za sve što gradu treba, uz sve popratne sadržaje mislim da je optimalno rješenje. Inače u Mostaru su potrebna i još dva multifunkcionalna vanjska terena s univerzalnom podlogom da bi se zadovoljile sve potrebe sportskih kolektiva i rekreativaca.

HMS: U kojoj će mjeri ukupni hrvatsko-bošnjački odnosi u BiH utjecati na rezultat mostarskih izbora?

PRINC: Odnosi u Mostaru moraju biti relaksirani kako bi grad krenuo naprijed u bolje sutra. U protivnom, to neće biti moguće, a Mostar već godinama kasni za svakom urbanom sredinom. Potpuno legitimna je želja hrvatskih stranaka za hrvatskim gradonačelnikom, kao i suprotno./HMS/