Published On: Sri, kol 30th, 2017

I PRIMORAC KONAČNO SHVATIO: Sarajevo pravi antihrvatsku alijansu, traži partnere Hrvate

HDZ BiH i HSP BiH danas potpisuju sporazum o suradnji između tih dviju stranaka. Riječ je o prvom sporazumu te vrste između spomenutih stranaka, a njegov cilj je zajednička borba za prava Hrvata u Bosni i Hercegovini. Predsjednik HSP-a BiH Stanko Primorac u intervjuu za Večernji list govorio je o važnosti zajedničkog nastupa svih hrvatskih stranaka u BiH, položaju Hrvata koji je lošiji nego za vrijeme agresije devedesetih godina.

Onima koji ponovno rade na stvaranjima platformi i alijansi poručuje kako to nije pravi put, u što su se oni u HSP-u BiH, nažalost, uvjerili na vlastitoj koži.

– Danas, 30. kolovoza 2017. godine, potpisat ćemo sporazum o suradnji između stranaka HSP BiH i HDZ BiH. Sporazum obuhvaća zajedničke strateške, ideološke i političke ciljeve. Spomenuti dokument zapravo je jasna definicija odnosa dviju stranaka njegovih potpisnica u ostvarivanju ključnih političkih ciljeva, kao što su ustavne promjene, izmjene Izbornog zakona, kao i konačno rješenje hrvatskog pitanja u BiH, kazao je Primorac./HMS/