Published On: Fri, Dec 5th, 2014

‘Primanjem BiH u NATO spriječiti ruski utjecaj’

Slovenski predsjednik Borut Pahor izjavio je u četvrtak da bi NATO trebao ubrzati primanje država na Balkanu, posebice Bosne i Hercegovine, kako bi spriječio širenje ruskog utjecaja u regiji.

“Na zapadnom Balkanu ne treba ponoviti grešku Europske unije s Ukrajinom, kad je uvjetovala potpis njenog sporazuma o pridruživanju. BiH, Crna Gora i Makedonija su kandidati za NATO – pozivam naše saveznike da uvide važnost širenja barem na Bosnu i Hercegovinu kao na branik širenju ruskog utjecaja i jamstvo njenog državnog integriteta”, kazao je Pahor u četvrtak u razgovoru za Slovensku televiziju, prenosi Fena.

Pahor je u razgovoru uglavnom odgovarao na pitanja iz domaće politike, ustvrdivši da vlada premijera Mire Cerara ima dobar pravac, ali da bi trebala ubrzati tempo provođenja reformi.

Što se tiče privatizacije državnog sektora, Pahor je rekao kako mu se čini da bi bilo važnije da vlada odredi listu poduzeća koja se nikako neće prodavati umjesto da radi popis firmi koje će biti prodane u privatizaciji.

Fena