Published On: Ned, stu 29th, 2020

Prijetnje po život zastupnici Europskog parlamenta nakon gostovanja na HRT

 

Nakon gostovanja eurozastupnice Željane Zovko na HRT4 na kojem je govorila o eroziji Daytona, činjenici da istome nikada nije data šansa, o načinu na koji se financira OHR te o potrebi odlaska OHR-a ukoliko BIH želi biti članica EU, ispod videa njenog gostovanja na HRT stigle su i prijetnje smrću.

Još ranije, zastupnici Zovko stizale su gnjusne prijetnje u kojima se istoj prijetilo smrću. Gotovo svaki njen nastup u bošnjačkim medijima popraćen je gnjusnim mačističkim i  huškačkim naslovima. Nikada niti jedna strana ambasada ili nekakav NGO nije reagirao na to kako u Hrvatskoj tako i u BIH. Štoviše, mediji koji na zastupnicu Zovko puštaju javni linč na listi su “uglednih stranih fondacija u BIH” kojima su opet domaće vlasti u BIH odobrile slobodu djelovanja u našoj zemlji.

Uvjet da ženske udruge, policija, SIPA i protuterorističke jedinice stanu u zaštitu neke žene izgleda da je unitaristička ideologija. Ona je valjda uvjet ljudskih prava. Bez nje, ljudska prava i jednakopravnost nemaš.

Za razliku  od službi SDA i g. Osmice , Europol će se po službenoj dužnosti uključiti u pronalazak osobe koja je eurozastupnici zaprijetila nestankom.