Published On: Ned, sij 19th, 2014

Prijetnje upućene iz Zavidovića

SARAJEVO – Pismo koje je nedavno stiglo na adresu BHRT u kojem su izrečene prijetnje institucijama BiH i etniteta, međunarodnim organizacijama i veleposlanstvima u BiH, stiglo je iz Zavidovića, a njegov potpisnik je “Grupa – čist zrak”, piše sarajevski “Dnevni avaz”.

U pismu se prijeti dizanjem u zrak entitetskih i institucija BiH, kao i međunarodnih institucija u BiH ukoliko nadležni ne riješe problem isplata prinadležnosti koje su do četvrtka, 16. siječnja, bile blokirane zbog smjene federalnog ministra financija Anta Krajine.

“U pismu se, između ostalog, navodi da će, ukoliko ne bude deblokirana isplata invalidnina i drugih boračkih naknada, te ukoliko ne budu riješeni problemi zavidovićke` Krivaje `, državne, entitetske i međunarodne institucije biti dignut u zrak”, rekao je “Avazov “sagovornik.

Odmah po saznanju o pristiglim prijetnjama Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH poduzela je mjere za dodatno osiguranje objekata koje koriste strane ambasade u BiH, a dodatne mjere sigurnosti poduzeli su i Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske, te Federalna uprava policije.

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić izjavio je za Federalnu televiziju da je situacija pod kontrolom i da će pošiljatelj pisma biti pronađen i priveden.

Prijeteće pismo stiglo je u petak, 17. siječnja, na adresu Informativnog programa BHRT, odnosno urednika Suzane Stambol.

– See more at: http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=hr&rurl=translate.google.com&sl=sr&tl=hr&u=http://www.nezavisne.com/novosti/hronika/Prijetnje-upucene-iz-Zavidovica-227036.html&usg=ALkJrhgaFhVlzxSmYrR-zkjSGoNW51LcqA#sthash.WojtDhfp.dpuf