Published On: Sub, pro 1st, 2018

Prijetnja Dodiku tretirat će se kao teroristički čin

Tužiteljstvo BiH će slučaj prijetnje Miloradu Dodiku, predsjedatelju Predsjedništva BiH, i njegovim suradnicima najvjerojatnije okarakterizirati kao teroristički čin, a muškarac koji stoji iza tog čina identificiran je zahvaljujući suradnji bh. policijskih agencija i njihovih kolega iz Njemačke.

Otkriva to sugovornik banjalučkih Nezavisnih novina, koji dodaje da je predmet već predan Tužiteljstvu BiH.

“Oni su, dakle, na potezu. Identitet tog muškarca je poznat i on bi uskoro biti lociran i uhićen. Nalazi se u Njemačkoj”, pojašnjava sugovornik Nezavisnih.

Dodaje da operativni podaci koji su zasad prikupljeni pokazuju da osumnjičeni ne pripada nijednoj ekstremističkoj grupi.

Podsjetimo, prijeteći poziv upućen je s njemačkog broja i muškarac s druge strane predstavio se kao Ibro. Pozvao je 26. studenog ured Dodika, te vrijeđao njega i njegove suradnike i prijetio im smrću, govoreći “da će ih sve zapaliti”, i to zbog postavljanja zastave Republike Srpske u Dodikovom uredu.

“Riječ je o muškarcu porijeklom iz BiH, ali već duže vrijeme živi u Njemačkoj. Otkriven je veoma brzo nakon prijetnje zahvaljujući broju telefona s kojeg je zvao. Ako ga ne uhiti njemačka policija, ta sudbina ga čeka kada se vrati u BiH”, pojašnjava  izvor.

Iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u četvrtak navečer su priopćili da su, čim im je prijetnja prijavljena, poduzeli potrebne mjere i radnje, te utvrdili identitet osobe koja je prijetila Dodiku i članovima njegovog ureda.

“O tome je Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine dostavljen odgovarajući izvještaj”, rekli su iz Tužiteljstva BiH.

Dodik je, podsjetimo, ranije rekao da se varaju svi koji misle da je naivan i da ne shvaća što se sve radi na početku njegovog mandata i poručio da ga prijetnje ne mogu pokolebati da nastavi štititi interese srpskog naroda koji ga je izabrao. Naglasio je da on u Sarajevu ne participira, već je izabrani srpski član Predsjedništva BiH.

“Ne želim nikome biti  pokretna meta. Jedina policija kojoj vjerujem jeste policija RS”, poručio je Dodik, dodajući da neće odustati od toga da ga čuva policija RS jer, kako ističe, neće biti glineni golub.

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović osudili su u petak prijetnje upućene Dodiku./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare