Utorak, 16 srpnja, 2024

PRIJETEĆA PORUKA DOŠLA JE DESKU BHRT-A. “ISIL je došao u Bosnu, uskoro ćete nestajati i letjeti u zrak”

Must Read

Jeziva poruka U njoj piše i da su “braća spremna ubijati polako i sigurno”

Osoba pod imenom Abu Suhayla Salahaddin poslao je prijeteću poruku desku BHRT-a na društvenoj mreži Facebook. Uznemirujuću poruku, punu pravopisnih pogrešaka, Večernji list ekskluzivno u cijelosti: “Uskoro će te inshaallah imati dosta toga za emitovanje…znajte da vam je islamska drzava došla u bosnu I da cete uskoro da letite u zrak I da cete uskoro da nestajete redom sve dok se zastava LA ILAHA ILLA ALLAH ne pocne vijoriti nad Bosnom…zora Islama je stigla u to budite uvjereni…a braca su spremna da vas ubijaju polako I sigurno”, stoji u poruci.

Izvršen očevid

Ovu informaciju potvrdila je i SIPA. “Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) sinoć je zaprimila dojavu o MUP-a Sarajevske županije o tome da je BHRT-u upućena određena poruka prijetećeg sadržaja, o čemu je odmah obavijestila Tužiteljstvo BiH i izvršila očevid. SIPA u koordinaciji s Tužiteljstvom BiH poduzima daljnje mjere i radnje iz svoje nadležnosti na otkrivanju pošiljatelja poruke i utvrđivanja svih važnih činjenica u ovom slučaju. U ovom trenutku ne možemo iznositi druge informacije u javnost, potvrdila je Kristina Jozić, glasnogovornica SIPA-e. Muhamed Bakarević, generalni direktor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine, potvrdio je ovu informaciju. – Odmah smo sve prijavili nadležnim službama te podigli stupanj sigurnosti u objektu. Pojačali smo nadzor nad ulazom. Skrenuli smo pozornost osiguranju da dobro provjere tko ulazi i što unosi, istaknuo je Bakarević. A situacija je posebno zabrinjavajuća kada se u obzir uzme da se sve događa u vremenu napetosti nakon terorističkog napada u Zvorniku gdje je prije nešto više od tjedan dana ubijen policajac Dragan Đurić, a još dvojica su ranjena.

Borba protiv terorizma

U napadu je ubijen i terorist Nerdin Ibrić, a još dvojica su uhićena. Podsjetimo, i SIPA je svim policijskim postajama poslala upozorenje s obzirom da postoje indicije o novim terorističkim napadima. Policija RS-a pretresla je, pak, 32 lokacije i privela više osoba u akciji “Ruben”. Ministar unutarnjih poslova RS-a Dragan Lukač izjavio je kako je to nastavak borbe protiv terorizma i ekstremizma. Uhićeni se dovode u vezu s islamskim radikalnim pokretima. – Ne možemo prekriženih ruku čekati napade na policiju i na institucije. Svatko, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost, tko iskazuje ekstremizam ili neki oblik radikalnog ponašanja imat će policiju ‘za vratom’ 24 sata, kazao je Lukač. Na nedavnom otvaranju Ureda OESS-a u Drvaru i regionalni lideri su osudili teroristički napad i pozvali na borbu protiv ove pošasti. I posljednji događaji vezani uz prijetnje nacionalnoj televizijskoj kući u Bosni i Hercegovini moraju biti jasno upozorenje svima jer situacija u svakom trenutku može postati dramatična.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Nova “navodna” vijest iz Pariza

Inače prva verzija naslova na Index.hr bila je ovo: Do jutra možda bude da je u slučajnoj šetnji okrznut čuvar...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -