PRIJETEĆA PORUKA DOŠLA JE DESKU BHRT-A. “ISIL je došao u Bosnu, uskoro ćete nestajati i letjeti u zrak”

Jeziva poruka U njoj piše i da su “braća spremna ubijati polako i sigurno”

Osoba pod imenom Abu Suhayla Salahaddin poslao je prijeteću poruku desku BHRT-a na društvenoj mreži Facebook. Uznemirujuću poruku, punu pravopisnih pogrešaka, Večernji list ekskluzivno u cijelosti: “Uskoro će te inshaallah imati dosta toga za emitovanje…znajte da vam je islamska drzava došla u bosnu I da cete uskoro da letite u zrak I da cete uskoro da nestajete redom sve dok se zastava LA ILAHA ILLA ALLAH ne pocne vijoriti nad Bosnom…zora Islama je stigla u to budite uvjereni…a braca su spremna da vas ubijaju polako I sigurno”, stoji u poruci.

Izvršen očevid

Ovu informaciju potvrdila je i SIPA. “Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) sinoć je zaprimila dojavu o MUP-a Sarajevske županije o tome da je BHRT-u upućena određena poruka prijetećeg sadržaja, o čemu je odmah obavijestila Tužiteljstvo BiH i izvršila očevid. SIPA u koordinaciji s Tužiteljstvom BiH poduzima daljnje mjere i radnje iz svoje nadležnosti na otkrivanju pošiljatelja poruke i utvrđivanja svih važnih činjenica u ovom slučaju. U ovom trenutku ne možemo iznositi druge informacije u javnost, potvrdila je Kristina Jozić, glasnogovornica SIPA-e. Muhamed Bakarević, generalni direktor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine, potvrdio je ovu informaciju. – Odmah smo sve prijavili nadležnim službama te podigli stupanj sigurnosti u objektu. Pojačali smo nadzor nad ulazom. Skrenuli smo pozornost osiguranju da dobro provjere tko ulazi i što unosi, istaknuo je Bakarević. A situacija je posebno zabrinjavajuća kada se u obzir uzme da se sve događa u vremenu napetosti nakon terorističkog napada u Zvorniku gdje je prije nešto više od tjedan dana ubijen policajac Dragan Đurić, a još dvojica su ranjena.

Borba protiv terorizma

U napadu je ubijen i terorist Nerdin Ibrić, a još dvojica su uhićena. Podsjetimo, i SIPA je svim policijskim postajama poslala upozorenje s obzirom da postoje indicije o novim terorističkim napadima. Policija RS-a pretresla je, pak, 32 lokacije i privela više osoba u akciji “Ruben”. Ministar unutarnjih poslova RS-a Dragan Lukač izjavio je kako je to nastavak borbe protiv terorizma i ekstremizma. Uhićeni se dovode u vezu s islamskim radikalnim pokretima. – Ne možemo prekriženih ruku čekati napade na policiju i na institucije. Svatko, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost, tko iskazuje ekstremizam ili neki oblik radikalnog ponašanja imat će policiju ‘za vratom’ 24 sata, kazao je Lukač. Na nedavnom otvaranju Ureda OESS-a u Drvaru i regionalni lideri su osudili teroristički napad i pozvali na borbu protiv ove pošasti. I posljednji događaji vezani uz prijetnje nacionalnoj televizijskoj kući u Bosni i Hercegovini moraju biti jasno upozorenje svima jer situacija u svakom trenutku može postati dramatična.