Published On: Uto, lis 19th, 2021

PASOŠ EFENDIJA Drug Osame Bin Ladena je priznao: Zalaže se za otcjepljenje RS i obnovu Federacije BIH kao države iz Washingtona.

Prvi bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović kazao je da je današnja kriza najopasnija koju BiH proživljava od Daytonskog sporazuma.

Prema njegovim riječima, otvoreno se prijeti i već se poduzimaju neki konkretni koraci kojima bi se destruirale institucije BiH, dakle teško povrijedio suverenitet Bosne i Hercegovine i otvoreno se prijeti teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine.

“Ja vjerujem da će institucije Bosne i Hercegovine dati odgovor na sve ove izazove, da će zaštititi suverenitet BiH i teritorijalni integritet. Tu mislim i na međunarodnu zajednicu jer je i ona na neki način institucija BiH jer je sastavni dio Daytonskog sporazuma i oni ovdje imaju svoje obaveze, kako u pogledu civilnog, tako i vojnog aspekta implementacije Daytonskog mirovnog sporazuma”, rekao je Džaferović.

Vjeruje da neće biti dozvoljeno da se umanjuje kapacitet institucija BiH “što ovih dana imamo na djelu”.

“Svi znamo da je to samo jedan korak ka karanjem cilju retrogradnih snaga, a to je podjela BiH. U tome nikada neće uspjeti. Mnogo jači su u mnogo težim okolnostima napadali na BiH i nisu uspjeli u svojim nakanama. Ovi današnji trebaju nešto naučiti iz povijesti. Lekcija iz povijesti glasi, tko god je napadao na BiH, na njen suverenitet i integritet, završio je u Hagu i na smetlištu povijesti. Tako će završiti i ovi današnji”, smatra Džaferović.

Prema njegovim riječima, ovo što vidimo od Milorada Dodika posljednjih dana “je nerazumno, vodi nas u destabilizaciju prilika u BiH, u rušenje Daytonskog sporazuma”.

“Ako isprovocira situaciju koja destabilizira stanje u BiH i koja ruši Daytonski mirovni sporazum, onda mora znati da će on biti taj, i oni koji ga podržavaju, koji će pretrpjeti najveće štete i da će štete pretrpjeti entitet za koji tvrdi da ga predstavlja.

Ne bude li Daytona, nestaje ono što je nastalo u Daytonu, a to su entiteti, i neka dobro povede računa o tome”, zaključio je prvi bošnjački član Predsjedništva BiH.

S obzirom na to da je Džaferović pozvao na vraćanje na stanje prije stvaranja dvoentitetske Bosne i Hercegovine Džaferović javno provocia Dodika da dovrši posao . I da se BIH rasformira.  Odnosno da se kao prije Daytona odvoji RS kao dio koji nije pod nadzorom državnih institucija BIH i reaktivira  FBIH koja nastaje 1994 u Washingtonu kao država. Sa posve državnim ustavom.

guest
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
PC nasljedje
PC nasljedje
1 mjesec prije

zenicki satro gazija sto je uokolo slao usamu … kao humanitarci sto operiraju glave pod heroinskim ampulama

PC nasljedje
PC nasljedje
1 mjesec prije

onomade kad je usama bio u posjeti zatvoru na kaoniku – lik je stvarno imao i putovnicu kojom se prokazao policajcima HR Herceg Bosne tako da nema smisla taj obicaj ukidati … Usama je spomenuo efendiji iz Zenice a sofer je trazio da ode i doveze efendiju ako su neki problemi … navodno ….

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Neznam zasto ove glupe izjave od strane Hrvatske politike. Sto netraze da gospodina Izetbegovica ne sankcijonisu. Gospodin Dodik se bori i za nasa prava a ne samo za prava srba. Ja to stvarno ne razumijem. SDA skida nase sudce i da traze da se to kazni traze tu neke sankcije RS. Stvarno neshvatljivo.

Kresimir !
Kresimir !
1 mjesec prije

Pravo OSUNECENO izdajnicko gohvno, mozemo sada imati sliku u glavi onoga prvoga izdajice( njegovog dede, tada djeda) na sta je to slicilo. Vjerujte braco Hrvati ,oni se sami sebi gade a tek NAMA!!??!!

Kresimir !
Kresimir !
Odgovori   Kresimir !
1 mjesec prije

A o srbima mitomanima ,nevjernicima i lazovima koje predstavljaju ” vulin seselj ,vucic ,palma ,dacic ….stvarno ne treba trositi rijeci !!! Sta mozes covjeku ( narodu) koji dobije po guzici a on sutra jaze da je pobjedio ili zamalo izgubio osim reci da to nije nikakav narod nego nakupina raznih Gubara na jednom prostoru ,nesto slicno kao SAD.!!

Robinzon Kruso
Robinzon Kruso
1 mjesec prije

Uistinu je nevjerovatno da je ovaj čovjek još na slobodi i da se protivu njega čak nije niti aktivirao “predmet” u tužiteljstvu nadležnog suda u BiH zaduženog za procesuiranje ratnih zločina i onih koji su za njih znali, pomagali ih i u zloglasnu jedinicu El Mudžahid u okviru tzv Armije BiH slali svoje “bezbednjake” koji su bili u tijeku zločina i ritualnog islamskog vjerom propisanog odsijecanja ljudskih glava ljudima drugih konfesija.
Poslije će iz ove jedinice otići njih pet- šest u USA i počiniti teški teroristički atak na USA znan kao 11/09

Last edited 1 mjesec prije by Robinzon Kruso