Published On: Uto, sij 25th, 2022

KONTROLORI NAŠEG POKOLJA: Priče o priznavanju zvuče lijepo danas. No sjetimo se tko je poticao na raspad a potom novim republikama uveo embargo na uvoz oružja?

Navijači rukometne reprezentacije Hrvatske na današnjem duelu protiv Islanda na Europskom prvenstvu okačili su transparent kojim se još jednom zahvaljuju za međunarodno priznanje iz 1991. godine.

Island je, podsjetimo, prva međunarodno priznata država koja je priznala nezavisnost Hrvatske, a to se dogodilo 19. 12. 1991. godine.

Istoga dana Hrvatsku je priznala i Njemačka.

Prije Islanda i Njemačke to su uradile baltičke države Litva, Latvija i Estonija, kao i Ukrajina, ali ni one same tada nisu bile međunarodno priznate.

Da Hrvati pamte još uvijek ovaj gest Islanda potvrđuje današnji transparent na utakmici trećeg kola drugog kruga grupne faze rukometnog Evropskog prvenstva u kojem su naši susjedi slavili rezultatom 23:22.

“Hvala, Island – 19.12.1991. Hrvati nikada neće zaboraviti”, stoji u transparentu okačenom na tribinama MVM Domea u Budimpešti.

Sada se vratimo na sam naslov i postavimo pitanje studentima politologije u BIH: 

Ako te netko prizna i kaže ja sam tvoj prijatelj, a potom ti onemogući pravo da se braniš  od onog tko te napada, čiji je to u suštini prijatelj? I koliko godina našim roditeljima treba da shvate neke stvari?

Evo i drugog pitanja:  

Tko danas u BIH od stranih namjesnika ponižava narode u BIH uči nas čitati slova Daytona kako oni čitaju, a ne kako piše, i tko sije kaos u našoj zemlji, tvrdeći da pod sankcije trebaju svi oni koji su za poštivanje prava, kako bi se izbjeglo poštovati pravo i stvorio status quo za najdraže financijere najvećeg nacionalizma u BIH?

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Izmetbegović
Izmetbegović
4 mjeseci prije

Sad je mali ćelo a prije je bio pedofil iz Jablanice..

Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
4 mjeseci prije

Proklet neka je za sva vremena komu smeta HR 🇭🇷 HB

HŽV
HŽV
Šta ti kažeš na ovo?  Bruce Lee 🐉🐲
4 mjeseci prije

Slazem se za HRHB to je nasa ponos slava i dika! A sad se zapitaj zasto i sad ne bastinimo HRHB tko je rekao da je trazio do sad bi je i dobio ?