Published On: Čet, lis 29th, 2020

PRIČALI SMO S TURCIMA U BEČU: “Ksenofobija se pretvorila u neprijateljstvo prema muslimanima, njihovi političari ksenofobiju koriste na izborima”

Turci koji žive u Austriji reagirali su gotovo identično na islamofobiju, koja je ponovno postala vidljiva u Europi ružnom retorikom protiv proroka Mohammeda.

Navodeći da već 30 godina živi u Beču, glavnom gradu Austrije Ibrahim Firat  izjavio je za da se on osobno osjeća neugodno zbog napada na muslimane zasnovanih na nepodnošenju islamskih vrijednosti posljednjih godina.

Fırat nam je skrenuo pozornost na činjenicu da je u “ksenofobnoj Europi bilo protivljenja svim strancima prije napada na SAD 11. rujna 2001. godine, te da se nakon tog datuma ksenofobija usmjerila u muslimansko neprijateljstvo”.

Naglašavajući kako je neprijateljstvo prema muslimanskim Turcima postalo sve izraženije u Europi, Fırat nam je rekao:

„U bilo kojoj zemlji u kojoj politika trenutno zaglavila, formira se dnevni red isključivo s bezobzurnim diskursom protiv Turaka i muslimana, a time se nastoje regrutirati glasovi. Nelagodno nam je zbog ove situacije ”

‘NEKA OVI NAPADI ZAVRŠE’

Hazreti Muhammed kaže da želi kraj nepoštivanja Islama, kraj  napada na islamske vrijednosti: „Mi ne želimo politiku koja se temelji na antiislamskim vrijednostima, mi smo protiv nje.

Şükran Anaç dodaje:  Ako kršćani i Židovi u Europi mogu slobodno prakticirati svoju vjeru, mi kao muslimani želimo slobodno živjeti svoju vjeru. Političari u Europi trebali bi izbjegavati diskriminacijski diskurs i poticati suživot.

Hasan Yetis  također je izjavio da osuđuje napade na proroka Muhammeda u Europi, da nitko nema pravo napadati drugu osobu bez obzira na njihovu vjeru i da bi svi trebali slobodno prakticirati svoju vjeru.

Umirovljenik Safiye Yetis koji živi u Austriji  nakon dugogodišnjeg rada u  toj zemlji  izrazio je žaljenje zbog smanjenja tolerancije prema muslimanima u Europi.

Yetiş je izjavio da napadi na islamske vrijednosti nisu bili toliko uočljivi kad su tek stigli u Europu, te da su postali rašireniji u posljednjih 10 godina i želi  da negativni stavovi prema muslimanima prestanu.

Podsjećamo, Austrija je zemlja u kojoj je rođen i oblikovan Adolf Hitler, u njoj je osmišljen i HSP partija  debilnih ustašoidnih atentatora, bečkih konjušara čiji je jedini cilj bio uništenje ideje južnoslavenskog carstva koje bi se protezalo od slovesnkih Alpa preko Bugarske do Crnog Mora. U njoj je u krajnjoj liniji osmišljen i Prvi a potom i Drugi svjetski rat. Iz Ugarske su El Fatihu dopremljeni topovi kojima je rušio zidove Constantinopolisa. Austrija je druga riječ za perfidnost. Iz nje je projektiran Jasenovac, iz nje je projektiran i rat 90-ih. Svi visoki predstavnici u BIH na neki način koordinirani su iz Beča. Europa je kontrolu mržnje i kaosa prepustila ovoj fašističkoj tvorevini. Austriji. Predstavnik Europske unije u BIH Johan Sattler koji podržava korupciju Željka Komšića i majorizaciju nad katolicima u BIH također je Austrijanac. Inzko je također kriminalac iz Austrije. Podržao je nekoliko puta kriminalne organizacije na čelu s Lijanovićem kako bi se hrvatska područja opelješila. Alijansa kojom je upravljao Austrijanac Petritsch opljačkala je Hercegovsku bankh i kapital prenijela u Raiffaisen bank. Ono što Turci nisu mogli uništiti u Hrvata pljačkom i dankom u krvi to su Austrijanci dokrajčili svojom politikom izazivanja rata između Srba i Hrvata. Srbi su tog odavno svjesni. Hrvati tek sazrijevaju. Turci su na kraju ušli u Beč ali kao migranti. Sad osjećaju kako njihov višegodišnji kolonijalni partner izgleda u stvarnosti. Točno onako kako njihova vlada u  Konstantinopolisu izgleda u stvarnosti. Diktatorski i ksenofobno. Pitajte Armence ako nama ne vjerujete.

Poskok.info