Published On: Fri, Oct 9th, 2015

PRIČA O OBITELJI Edo Maajka otkrio kako se riješio trauma iz djetinjstva

Koliko uloga roditelja zna biti zastrašujuća, toliko nas ponekad uspijeva osloboditi mnogih nakupljenih strahova i nerazumijevanja. Upravo o tome progovorio je Edo Maajka u svom posljednjem intervjuu, kao i o Tel Avivu koji je zasad njegov dom, predrasudama koje je imao, problemima s kojima se suočava i sitnicama koje ga čine sretnim čovjekom
‘Obiteljski život leži mi, brate, odlično, toliko mi leži da nisam ništa novo izdao već treću godinu zaredom’, priznao je 37-godišnji bosanski glazbenik s izraelskom adresom u svom posljednjem intervjuu za srpski magazin Gentleman.
Otkad je 2012. postao otac malene Yasmin, Edo je svoj život promijenio iz temelja i ne krije da je tako uspio riješiti mnoge svoje životne probleme koji su ga izjedali godinama.
‘Mislim da se kod ljudi s dolaskom djeteta u život otvori neki novi kanal koji utječe na sve ostale kanale i prioritete, strpljenje se poveća, otpadne kamara nekih strahova i napravi se mjesta za neke nove i drukčije. Još su tu i standardni flashbackovi iz mog djetinjstva, traumice koje su većinom gurane pod tepih, pa cijelo vrijeme imam osjećaj da uz svoje dijete sređujem i te neke svoje osobne polutraume od balkanskog odgoja i nerazumijevanja. Nismo malu dali u vrtić, pa pravim svakodnevne planove za igranje i učenje, uglavnom mnogo poljubaca i topline. Odmorim se kad sam s djetetom, volim joj ugađati’, kaže Edo dotaknuvši se i svog života u Izraelu.
 Marina Filipović Marinshe/Menart
istockphoto
‘Kad sam došao tu u Tel Aviv, shvatio sam da pojma nemam o ovom sukobu, napadao sam ljude bez ikakvog znanja, pun predrasuda i nabiflanih rečenica i ispadao idiot. Imao sam tu neku potrebu srat’ ljudima, pa kad bih bio s Izraelcima, morao sam im srat’ za mnogo toga, a kad sam bio sa Palestincima, srao sam im za njihova sranja i tako ispadao non stop najgori. Bio sam kontrolor, a sve oko sebe optuživao sam za kontrolu i nedemokratičnost. Bilo je teško mladom ljevičaru shvatiti da nije uvijek u pravu i da sam pun samo površnog znanja’, iskren je Edo.
O današnjem nacionalizmu kojeg je nemoguće zaobići, 37-godišnji reper, kojem je seciranje društvenih problema način opstanka, kaže kako buja pred našim očima u cijeloj Europi.
‘Bio sam uvjeren da može samo na Balkanu još uspijevati, kad evo… Mađarska je za mene u fazi naših devedesetih. U  sjevernoj Europi, zahvaljujući strahu od ISIL-a, raste desnica i, iskreno, ne znam kako će se taj trend odraziti na našu regiju. A regija je postala puno konzervativnija i sva ta stagnacija i nazadovanje me jako živciraju, a godine prolaze…’ zaključio je Edo čiji je sljedeći nastup u Hrvatskoj 23. listopada u Rijeci.