PRIBLIŽAVANJE STAVOVA: I mladi Bošnjaci Mostara Federaciju BIH smatraju paratvorevinom?

Srednja elektrotehnička škola Mostar otkazala je obilježavanja “Dana državnosti BiH” koje se u četvrtak trebalo održati u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača i to zbog činjenice da je u Kosači izvješena heraldika sa šahovnicom a koja se nalazi na  izvornom grbu Federacije BIH koji je privremeno maknut dok se prema odluci Ustavnog suda na njega ne ugrade i srpski znakovi ili se donese takav grb koji će biti inkluzivan po pitanju sve tri konstituvine nacije u FBIH. Sve to opet zahvaljući Aliji koji je bio toliko mudar da je u svojoj borbi da obesmisli konstitutivnost učinio upravo suprotno – vratio Srbe u Ustav FBIH, premda se njegova vojska svojski potrudila da ih izbriše s 51% BIH. Koji mudar lik.

Zastava za koju tvrde da je to zastava Hrvata u BIH, iako po nama to nikako ne može biti zastava Hrvata u BIH. Kada je o tome odlučeno, gdje kada, s kojim pravom i tko?

Kako je dakle mlade Bošnjake zasmetala ova zastava a čiju simboliku nalazimo, daklem  u grbu Federacije BIH, zaključujemo da ih smeta i  paratvorevina FBIH koja je nastala ujedinjenjem paratvorevine HRHB s paratvorevinom “Prostor džihada”.

Tako su tu paratvorevinu u ratu nazivali Alijini muhmini, šehidi i parašehidi.

Kako su te dvije paratvorevine međusobno ratovale, i to jako ružno, a kulturološki su potpuno suprotne, naime Prostor džihada je tolerantan, fokusiran ka zapadu, o da, itekako fokusiran ka zapadu, posebno prema gradovima s puno nebodera, i  kako je jako bolan građanski a HRHB je konzervativna, okrenuta ka istoku i  nazadna, i tamo samo deru cajke, nije nam jasno zašto su se te dvije opskurne paratvorevine kojeg vraga ujedinjavale u novu besmislenu paratvorevinu kad i one same nisu trebale parapostojati?

Neka nam to pojasni Mate Granić. Prije nego ispruži papke.

Pored toga što političkim ideolozima ove elektroteknićke škole smeta zastava hrvatskog naroda u BiH, tu su zastavo maliciozno nazvali “zastavom paratvorevine Herceg Bosne”.

Oni time priznaju da je grb Federacije BIH ujedno i grb HercegBosne.

Jer je  na njemu jasno orisan identičan grb kao na Grbu HercegBosne.

Kako prvi predsjednik hrvatskobošnjačke Federacije g. Krešudin Halal Zubak, danas jako cijenjen građanin u Bošnjaka,  bijaše ujedno i predsjednik HercegBosanskog kalifata i to još pune dvije godine nakon oživotvorenja FBIH, može li se kazati da je ParaHercegBaaznia okupirala  građanski Prostor džihada i nametnula im svog vladara? Ne može.

Nikada niti jedna od ove dvije paracrkotine od tvorevi na nije pobijedila onu drugu. Klali su se ko životinje al nitko nikome nije mogao pera odbiti. Doduše Prostor džihada je bolje etnički počistio svoje gradove od Hrvata nego ovi drugi svoje od Bošnjaka.

Poštujemo mi presude Haaga al statistike etničkog čišćenja i popis stanovništva 2013 govori upravo suprotno od onog što tvrdi Haaški sud.

U Konjicu, Jablanici, Kaknju, Zenici, Sarajevu. Bihaću, Travniku, Bugojnu, Hrvati su promili. U Stocu i Mostaru prostorima najvećeg hrvatskog attacka su Bošnjaci blizu 50 posto. I ta statistika jako, baš jako kompromitira taj prvi saudijski sud na tlu Europe. Koji je obećao da će biti objektivan pa se onda za zločine džihada u Bosnama i Hercegovinama proglasio  nenadležnim.

No vratimo se to nešto što zove se Washingtonski mir. Radilo se naime o mirovnom ugovoru u kojem su se Bošnjaki gotskog podrijetla te Harauvati konvertiti na katolicizam inače starinom Iranci paganske vjere kako tvrdi pravašija, obvezali da više jedni drugima neće ubijati djecu, da neće biti kreteni i da će se međusobno poštovati i surađivati, pošto su shvatili da su od istog praoca i pramajke, da im je Tvrtko bio kralj a Katarina kraljica i da su ukratko glupi ko ponoć.

Stoga sjedoše i napraviše mirovni ugovor o tom poštovanju.

U njemu između ostalog stoji da će poštivati identitet, kulturu, običaje jednih i drugih. Što znači da te identitet i kultura Bošnjaka, ako si Hrvat ne bi smjela živcirati, ta to je tvoj federalni brat.

Isto tako to vrijedi za Bošnjake, njega ne bi smjela živcirati hrvatska zastava, u njoj prema sporazumu Hrvata i Bošnjaka , Bošnjaci trebaju gledati ono dobro, a ne ono loše. Osim toga Bošnjaki su pristali da ih neće živcovati hrvatsko znakovlje pošto su od Hrvata ionako ćopili zastavu s ljiljanima iznijeli je na cesti u povikali “Ovo je sad naše”.

Tako je to kažemo s mirovnim ugovorima.

No netko taj ugovor doživljava kao paraugovor. Kao nešto što se poštivati ne mora. Pa im ta zastava ne predstavlja simbol pod kojim su spašavani nego simbol pod kojim su ubijani.

Ukratko logika je opet ista. Jedini mirovni ugovor koji bošnjačke partije i prosvjeta prizna jeste Hudejbijski mirovni ugovor.

To bijaše ono kad je Muhamed potpisao s nekim narodom nemuslimanskim primirje, dok se nisu ulogorili i ojačali, brojčano, a onda su ih naprosto poklali i ušli u Meku. Muhamed je zapravo preteča ideje blitzkriega.

Ovdje u Mostaru je riječ o očevidnom primjeru odgajanje djece u protufederalnom, protuwashingtonskom i protudaytonskom duhu, u duhu međunacionalnog razdora u kojem se ne priznaje nacionalni identitet onog drugog.

Da se ne lažemo ni Hrvati nisu ništa bolji. No barem ne rentaju prostore po Pozorištu, samo kako bi ih otkazali i izazvali razdor.

SDA očito mladima može ponuditi samo mržnju.

Jer ništa drugo im za ponuditi nemaju.

Strah, getoizacije, osjećaj da si vrijedan ako se stalno autoviktimiziraš i mrziš onog drugog i drugačijeg.

Ta politika Bakiru Izetbegoviću omogućila je fantastičan život.

Bošnjacima je omogućila klinac od ovce. I na njemu zvonce.

“Otkazana je manifestacija povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine u Domu ‘Herceg Stjepan Kosača’ zbog neispunjenja zahtjeva od strane organizatora (uklanjanje obilježja paratvorevina Herceg Bosna). Manifestacija “Jedna si jedina Bosna i Hercegovina” bit će održana u Narodnom pozorištu Mostar u skladu s epidemiološkim mjerama u istom terminu”, navedeno je u objavi ove srednje škole.