Published On: Sri, stu 24th, 2021

PRIBLIŽAVANJE STAVOVA: I mladi Bošnjaci Mostara Federaciju BIH smatraju paratvorevinom?

Srednja elektrotehnička škola Mostar otkazala je obilježavanja “Dana državnosti BiH” koje se u četvrtak trebalo održati u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača i to zbog činjenice da je u Kosači izvješena heraldika sa šahovnicom a koja se nalazi na  izvornom grbu Federacije BIH koji je privremeno maknut dok se prema odluci Ustavnog suda na njega ne ugrade i srpski znakovi ili se donese takav grb koji će biti inkluzivan po pitanju sve tri konstituvine nacije u FBIH. Sve to opet zahvaljući Aliji koji je bio toliko mudar da je u svojoj borbi da obesmisli konstitutivnost učinio upravo suprotno – vratio Srbe u Ustav FBIH, premda se njegova vojska svojski potrudila da ih izbriše s 51% BIH. Koji mudar lik.

Zastava za koju tvrde da je to zastava Hrvata u BIH, iako po nama to nikako ne može biti zastava Hrvata u BIH. Kada je o tome odlučeno, gdje kada, s kojim pravom i tko?

Kako je dakle mlade Bošnjake zasmetala ova zastava a čiju simboliku nalazimo, daklem  u grbu Federacije BIH, zaključujemo da ih smeta i  paratvorevina FBIH koja je nastala ujedinjenjem paratvorevine HRHB s paratvorevinom “Prostor džihada”.

Tako su tu paratvorevinu u ratu nazivali Alijini muhmini, šehidi i parašehidi.

Kako su te dvije paratvorevine međusobno ratovale, i to jako ružno, a kulturološki su potpuno suprotne, naime Prostor džihada je tolerantan, fokusiran ka zapadu, o da, itekako fokusiran ka zapadu, posebno prema gradovima s puno nebodera, i  kako je jako bolan građanski a HRHB je konzervativna, okrenuta ka istoku i  nazadna, i tamo samo deru cajke, nije nam jasno zašto su se te dvije opskurne paratvorevine kojeg vraga ujedinjavale u novu besmislenu paratvorevinu kad i one same nisu trebale parapostojati?

Neka nam to pojasni Mate Granić. Prije nego ispruži papke.

Pored toga što političkim ideolozima ove elektroteknićke škole smeta zastava hrvatskog naroda u BiH, tu su zastavo maliciozno nazvali “zastavom paratvorevine Herceg Bosne”.

Oni time priznaju da je grb Federacije BIH ujedno i grb HercegBosne.

Jer je  na njemu jasno orisan identičan grb kao na Grbu HercegBosne.

Kako prvi predsjednik hrvatskobošnjačke Federacije g. Krešudin Halal Zubak, danas jako cijenjen građanin u Bošnjaka,  bijaše ujedno i predsjednik HercegBosanskog kalifata i to još pune dvije godine nakon oživotvorenja FBIH, može li se kazati da je ParaHercegBaaznia okupirala  građanski Prostor džihada i nametnula im svog vladara? Ne može.

Nikada niti jedna od ove dvije paracrkotine od tvorevi na nije pobijedila onu drugu. Klali su se ko životinje al nitko nikome nije mogao pera odbiti. Doduše Prostor džihada je bolje etnički počistio svoje gradove od Hrvata nego ovi drugi svoje od Bošnjaka.

Poštujemo mi presude Haaga al statistike etničkog čišćenja i popis stanovništva 2013 govori upravo suprotno od onog što tvrdi Haaški sud.

U Konjicu, Jablanici, Kaknju, Zenici, Sarajevu. Bihaću, Travniku, Bugojnu, Hrvati su promili. U Stocu i Mostaru prostorima najvećeg hrvatskog attacka su Bošnjaci blizu 50 posto. I ta statistika jako, baš jako kompromitira taj prvi saudijski sud na tlu Europe. Koji je obećao da će biti objektivan pa se onda za zločine džihada u Bosnama i Hercegovinama proglasio  nenadležnim.

No vratimo se to nešto što zove se Washingtonski mir. Radilo se naime o mirovnom ugovoru u kojem su se Bošnjaki gotskog podrijetla te Harauvati konvertiti na katolicizam inače starinom Iranci paganske vjere kako tvrdi pravašija, obvezali da više jedni drugima neće ubijati djecu, da neće biti kreteni i da će se međusobno poštovati i surađivati, pošto su shvatili da su od istog praoca i pramajke, da im je Tvrtko bio kralj a Katarina kraljica i da su ukratko glupi ko ponoć.

Stoga sjedoše i napraviše mirovni ugovor o tom poštovanju.

U njemu između ostalog stoji da će poštivati identitet, kulturu, običaje jednih i drugih. Što znači da te identitet i kultura Bošnjaka, ako si Hrvat ne bi smjela živcirati, ta to je tvoj federalni brat.

Isto tako to vrijedi za Bošnjake, njega ne bi smjela živcirati hrvatska zastava, u njoj prema sporazumu Hrvata i Bošnjaka , Bošnjaci trebaju gledati ono dobro, a ne ono loše. Osim toga Bošnjaki su pristali da ih neće živcovati hrvatsko znakovlje pošto su od Hrvata ionako ćopili zastavu s ljiljanima iznijeli je na cesti u povikali “Ovo je sad naše”.

Tako je to kažemo s mirovnim ugovorima.

No netko taj ugovor doživljava kao paraugovor. Kao nešto što se poštivati ne mora. Pa im ta zastava ne predstavlja simbol pod kojim su spašavani nego simbol pod kojim su ubijani.

Ukratko logika je opet ista. Jedini mirovni ugovor koji bošnjačke partije i prosvjeta prizna jeste Hudejbijski mirovni ugovor.

To bijaše ono kad je Muhamed potpisao s nekim narodom nemuslimanskim primirje, dok se nisu ulogorili i ojačali, brojčano, a onda su ih naprosto poklali i ušli u Meku. Muhamed je zapravo preteča ideje blitzkriega.

Ovdje u Mostaru je riječ o očevidnom primjeru odgajanje djece u protufederalnom, protuwashingtonskom i protudaytonskom duhu, u duhu međunacionalnog razdora u kojem se ne priznaje nacionalni identitet onog drugog.

Da se ne lažemo ni Hrvati nisu ništa bolji. No barem ne rentaju prostore po Pozorištu, samo kako bi ih otkazali i izazvali razdor.

SDA očito mladima može ponuditi samo mržnju.

Jer ništa drugo im za ponuditi nemaju.

Strah, getoizacije, osjećaj da si vrijedan ako se stalno autoviktimiziraš i mrziš onog drugog i drugačijeg.

Ta politika Bakiru Izetbegoviću omogućila je fantastičan život.

Bošnjacima je omogućila klinac od ovce. I na njemu zvonce.

“Otkazana je manifestacija povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine u Domu ‘Herceg Stjepan Kosača’ zbog neispunjenja zahtjeva od strane organizatora (uklanjanje obilježja paratvorevina Herceg Bosna). Manifestacija “Jedna si jedina Bosna i Hercegovina” bit će održana u Narodnom pozorištu Mostar u skladu s epidemiološkim mjerama u istom terminu”, navedeno je u objavi ove srednje škole.

 

guest
48 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
dr Haso, buregdžija
dr Haso, buregdžija
1 godina prije

Allahami, ovo je izvrsno napisano 😎 ! Ne želim biti neskoroman ali – kao da sam ja ovo gore pisao 🙂 !!!

Last edited 1 godina prije by dr Haso, buregdžija
Chara
Chara
Šta ti kažeš na ovo?  dr Haso, buregdžija
1 godina prije

Slažem se Haso, samo terma ti smanji malo to alahanje. Ja znam da ti praviš parodiju od toga, ali usput praviš I reklamu kao side effect.

dr Haso, buregdžija
dr Haso, buregdžija
Šta ti kažeš na ovo?  Chara
1 godina prije

Nemaš Ti pojma o modernom marketingu 🙁 ali, samo se druži sa mojom malenkošću pa ćeš još svašta naučiti 😎 ! Dozvoli da Ti objasnim. Što se side efekta tiče, jedno vrijeme su čak počeli da me kopiraju i da Allahaju i u Skupštini RS-a 😎 ali – RS nije propao zbog toga! Dapače, to ga je samo ojačalo! Kontaš 🙂 ?

Chara
Chara
Šta ti kažeš na ovo?  dr Haso, buregdžija
1 godina prije

Hebi ga šta god uradiš imaš ipak moju podršku. A što se tiče učenja htio bih još da naučim gdje se nalazi G Točkicuća. Blankica neće da mi kaže. Probaj ti saznati.

Stipe
Stipe
1 godina prije

Možete li uopće zamisliti kakav je bio kućni odgoj ovih mladih muslimana koji je prouzrokovao ovakav mentalni sklop da se usude tražiti uklanjanje hrvatske zastave iz Hrvatskog doma Stipan Kosača? Ovo što se danas dešava kod muslimana u BiH ne može se nazvati ni šovinizmom, ni nacionalizmom, ni fašizmom nego se jedino može nazvati općim ludilom koje neće dobro završiti.

dr Haso, buregdžija
dr Haso, buregdžija
Šta ti kažeš na ovo?  Stipe
1 godina prije

jok 🙁 … To je islamizam!

Đaferaga
Đaferaga
Šta ti kažeš na ovo?  Stipe
1 godina prije

Buduće generacije gubitnika, osim ako ne završi negdje u eu.

ero
ero
Šta ti kažeš na ovo?  Stipe
1 godina prije

Nimalo neće dobro završiti

Chara
Chara
Šta ti kažeš na ovo?  Stipe
1 godina prije

Opće ludilo. Bravo Stipe.

Brcak 215
Brcak 215
Šta ti kažeš na ovo?  Stipe
1 godina prije

Je.u vas Islamisti a vi nista ne mozete,molim manje kmecanja

Chara
Chara
Šta ti kažeš na ovo?  Brcak 215
1 godina prije

Brzczko neko ti ga sprczko.

Chara
Chara
Šta ti kažeš na ovo?  Chara
1 godina prije

Admin opet sam ti ga zavrno.

Mexico
Mexico
1 godina prije

.

Last edited 1 godina prije by hakuna matata
Chara
Chara
Šta ti kažeš na ovo?  Mexico
1 godina prije

👍👍

Anonimac
Anonimac
1 godina prije

Netko tko u pitanje dovodi jedan (HR HB) od dvaju temeljnih gradivnih elemenata Federacije BiH, samim time u pitanje dovodi i postojanje Federacije BiH, a pošto je ona jedan od dvaju temeljnih gradivnih elemenata BiH, napad na HR HB zapravo je napad na temelje BiH. Ona može postojati samo putem uvažavanja HR HB (i RS i RBiH) ili se može raspasti, trećega nema.

Last edited 1 godina prije by Anonimac
Chara
Chara
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Samo raspasti se, ništa drugo. Pusti ti priču gradivni-negradivni emenat.. Samo treći entitet.

Brcak 215
Brcak 215
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Zasto vas Islamisti gu.e ovoliko?!

Chara
Chara
Šta ti kažeš na ovo?  Brcak 215
1 godina prije

Sad ću zovnuti one iz Ilićke. Pohebaće pola brzckog.

Derim
Derim
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Balvane.

Srbče
Srbče
1 godina prije

Pa zasto onda svi strajkuju ispred Vlada entiteta a ispred državnih institucija nema nikog.Zasto TE Tuzla nema uglja,prije su uvozili ugaljiz RSa sad ne mogu kao da je RS druga drzava.A ipak ima nekih koji misle da jedino postoji BiH a federaciju ignorišu sve dok ne udare po njegovom djepu.Onda se bune prd vladom federacije.Zanimljivo.Toliko o paradržavnim tvorevinama.JA bi rekao da je BiH paradržava.

Chara
Chara
Šta ti kažeš na ovo?  Srbče
1 godina prije

Ma nije uopće država.

TREF
TREF
Šta ti kažeš na ovo?  Chara
1 godina prije

TAKO JE.A MORAŠ U MATICU PREKO GRANICE NA TVOJU ŽALOST.

Brcak 215
Brcak 215
Šta ti kažeš na ovo?  Chara
1 godina prije

Pale calling New York!

Srbče
Srbče
1 godina prije

Davno sam naučio nešto sve što bošnjo tvrdi za tebe znaj da je to njegova vrlina jer kako bi on inače znao za nju.To vrijedi i za njegovo mišljenje .ako tvrdi da je entitet paratvorevina znaj da on vidi biH kao paratvorevinu i da pokušava da rušeći entitet udahne život u biH.

Brcak 215
Brcak 215
Šta ti kažeš na ovo?  Srbče
1 godina prije

Pale calling New York..

Chara
Chara
Šta ti kažeš na ovo?  Brcak 215
1 godina prije

Gara bocu prima na Sokocu 🥂🥃🎼🎵🎶🪗🪗🪗🎵🎵🎶

Anonimac
Anonimac
1 godina prije

Pričam s jednom “neutralnom” osobom iz Hrvatske koja nema veze sa BiH nego došla tu da radi i pita ona mene “zašto vas Hrvate ,muslimani ili Bošnjaci toliko mrze,pa nisu li im Srbi nanijeli više zla od vas , tko je napadao Sarajevo i Bihać i počinio genocid u Srebrenici ”

Pametnom dosta

Last edited 1 godina prije by Anonimac
Chara
Chara
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

U bemti što si ovo mudro iskonstruirao. Kolko ti je dana trebalo da ovo sastaviš?

Chara
Chara
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Pa osvojiše li šta jadni?

TREF
TREF
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

JOJ PAMETNOM DOSTA.TO JE OVIM SELJACIMA HERCEGOVAČKIM NAJDRAŽA REČENICA

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  TREF
1 godina prije

Ne to je “nepremostiva prepreka” za tebe i ostale Bošnjake jer nemaš čim razmišljati

Srbče
Srbče
1 godina prije

Stranci ako do sad nisu vidjeli da centralistička BiH ne može funkcionisati baš kao i federacija BiH koja svaki put zaostaje u formiranju vlade i institucija poslije izbora.SDA pametnjakovići do sad su samo dokazali da nisu ni malo kompromisni i za suzivot.Imaju podrsku nekih zapadnih krugova,ne prezaju da prijete ratom,niti genocidom a za to vrijeme NATO sekretar kaze da Dodik ima zapaljivu retoriku,Po principu da je dodik isprovocirao odgovor koji je sasvim logičan takva razmišljanja su stravična.

Čapljina Herceg Bosna
Čapljina Herceg Bosna
1 godina prije

Jedna i jedina se slavi na 23% teritorija u bih.Slavite kolko god hoćete, ta ne brani vam nitko
Za nas hrvate je”jedna i jedina HERCEG BOSNA”.
Bila i ostat će zauvjek

Brcak 215
Brcak 215
Šta ti kažeš na ovo?  Čapljina Herceg Bosna
1 godina prije

Plus Brcko District.

Chara
Chara
Šta ti kažeš na ovo?  Brcak 215
1 godina prije

Ba ba… Prepad te Ilićka!

Robin Moon
Robin Moon
1 godina prije

Predlazem Poskoku da napravi anketu sa pitanjem:” ako zarati, tko ce prvi zaratiti?”. Ja tvrdim da ce prvi sukobi izbiti izmedju samih Bosnjaka! Koliko god mrze Srbe i nas medjusobno se mrze jos i vise.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Robin Moon
1 godina prije

Gotovo sam siguran da će prvo izbiti sukob između Bošnjaka i Srba a onda s obzirom da ćemo mi Hrvati biti u ulozi “to nas se ne tiče” pokušat će da nas “na brzinu izbrišu” kako su pokušali i 1993 god pa od počinitelja i zločinca postali “žrtva” zahvaljujući korumpiranim sucima haškog tribunala

Brcak 215
Brcak 215
Šta ti kažeš na ovo?  Robin Moon
1 godina prije

Zasto vas Isilovci.ovoliko majoriziraju!

TREF
TREF
1 godina prije

PODUDLAJTE DUŠMANI.A IZBORNI ZAKON

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  TREF
1 godina prije

Dok god je ijedan “Stjepan” i “Jovan” u BiH možeš samo sanjati islamsku BiH sa jednim narodom

TREF
TREF
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

STJEPAN I JOVAN TAKOĐE SPADAJU U GRUPU OVIH ŠTO NAM SE NADUDLAJU CUNE MUSLIMANSKE

Derim
Derim
1 godina prije

Mladi Bosnjaci Mostara smatraju da,koliko god se vi upinjali i trudili,nikad necete dobiti svoj etnicki ociscen entitet,niti neku novu zlocinacku paratvorevinu po uzoru na onu ratnu.
Ostalo je manje bitno.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Derim
1 godina prije

Isto to misle i mladi iz redova hrvatskog i srpskog naroda da nikada nećete dobiti unitarnu bošnjačku državu, ostalo je manje bitno 🤣

Derim
Derim
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Bukovino.

Tuta Bugarin
Tuta Bugarin
1 godina prije

Sta znaju elektricari sto je poplus,natio,res publica,lex,vulgus,jus,justicicia…itd…ili demos,kratos…Zasto pridavati vaznost ljudima koji ne razlikuju ni oblik ni broj…tj sahovsku plocu od hrv, grba…

Tuta Bugarin
Tuta Bugarin
1 godina prije

Ovdje je mogao biti komentar.Najljepsa hvala.

Tuta Bugarin
Tuta Bugarin
1 godina prije

Demokretenski portal…

Anonimac
Anonimac
1 godina prije

ma tko ih jebe