Published On: Thu, Sep 17th, 2015

IME KAO IMUNITET: Sve više kriminalaca u BIH uzimat će prezime Lijanović

Iako godinama pune crne kronike, iako se djela Jerke Lijanovića Ivankovića mogu studirati na najelitnijim studijima kriminalistike na predmetima “Legalne i masne pljačke”, “Kriminal kao način življenja” “Kako krasti državu i u glavnom gradu zemlje ostati patriot i pozitivav” bizarnost BH stvarnosti najbolje se očituje u činjenici da taj klika, i njena gotovo patološka potreba za uzimanjem, od naroda, i slaganje novca na privatne račune, nesanksionirana dan  danas.
BH javnost jednostavno se navikla  čitati što je Jerko radio, koliko je proračunskih novaca uzeo,  bikovi, krave, poticaji, poplave, nema gdje se nije ugradio , no i nakon toga, Visoki predstavnik u BIH najnormalnije staje u njegovu obranu, Lijanovići hodaju slobodno, tu i tamo spomene se neko novo djelo i cijela stvar se zaboravi. Kao do da marke nije uzeo.
Niti Jerko  nije kažnjen niti nitko iz klana Lijanović.
To je jasan znak i  BH kriminalcima, pa neće začuditi ako sutra desetci njih, koji se nalaze na optuženičkim klupama budu  mijenjali prezime u “Lijanović” nadajući se da će nevidljiva ruka pravde donijeti imunitet.
To je ona ruka o kojoj nitko ne priča a koja se nalazi iznad svih Tužiteljstava u BIH.
Ljudi u BIH leže godinama po zatvorima za daleko manje pronevjere.  Jerkin vječni , onako tupavi, gotovo nevini kez, smiješi nam se i danas sa TV stanica.
Samo su glamočka goveda 92-e shvatila. Izgleda više nitko.
Jer Jerko je i dalje nekome jako važan. On je sredstvo. A sredstvo ima svoju cijenu. I Jerko je i dalje slobodan. Ma koliko milijuna jamio.
I i dalje će biti ugledni gost na uglednim večerama, velikih boraca protiv korupcije.
Bitno je shvatiti. Lijanović se bavio sistemskom pljačkom. Prelijevanjem proračunskih para građana Federacije na privatne firme. Zapitajte se koliko bi to državnih “neprijatelja”, i onih koji “dijele Bosnu” , pripadnika stranaka koji nisu po volji stvarnim vladarima ove zemlje ostalo na slobodu da su uzimali kroz sistem? I koliko bi trebalo da se protiv takvih digne optužnica?
poskok.info