PREUZELI ODGOVORNOST Makedonska ONA: Spremni smo razvaliti cijeli Balkan

Odgovornost za napade u Kumanovu preuzela je “Oslobodilačka narodna armija” (ONA).

“Garda Republike Ilirida” (GRI) obavjestila je javnost i, kako kažu “sve albanske teritorije i međunarodnu zajednicu” da su danas sve albanske skupine i vojne formacije ONA počele dejlujemo kao jedno tijelo za provedbu Republike Ilirida.

Ova skupina u priopćenju “istovremeno od međunarodnog faktora traži da odmah natjera BJR Makedoniju da što prije, i vojne i policijske snage te države prekinu koristiti vojne helikoptere protiv ONA-e, odnosno protiv kopnenih snaga, koje su lako naoružane”.

“Inače ćemo biti primorani poduzeti razmjerne mjere koje su u strogoj suprotnosti s međunarodnim vojnim konvencijama”, zaprijetila je ta skupina.
Međunarodni faktor je odgovoran i zbog nesprovodenja Ohridskog sporazuma iz 2001. godine, navedeno je u priopćenju.

“Osim nastavka borbe i reorganizacije ONA i GRI što je nametnuto jedina opcija za ostvarivanje Republike Ilirida, ukoliko rukovodstvo BJRM kao krivotvorena tvorevina, budu nastavili da se reperesivno ponašaju svojim državnim aparatom, mi smo spremni da razvalimo, ako bude potrebno, ne samo ovu BJRM nego i cijeli Balkan, gdje žive Albanci, jer nam međunarodni faktor ne ostavlja drugi izbor “, navedeno je u priopćenju koje je potpisao zapovjednik Hamdi Ndrecaj Panter.