Published On: Pon, lip 7th, 2021

Presuda Buzi je još jedan udar sudstva na moguću BIH

Dana 4.6.2021. godine Apelacijsko vijeće Suda BiH je izreklo pravomoćnu presudu za ratni zločin Armije BiH u selu Uzdol zapovjedniku samostalnog Prozorskog bataljuna Enveru Buzi u visinini od osam (8) godina.

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Prozor-Rama ovu presudu smatra sramotnom i ponižavajućom za ovaj ratni zločin koji su pripadnici Armije BiH počinili nad nemoćnim civilima djeci, ženama, starcima i vojnicima HVO-a.

-Ovim činom pravosuđe BiH se još jednom pokazalo kao instrument politike. Presudu smatramo kao dosipanje soli na rane Hrvatskoga naroda. Pitamo se zar je moguće da život ubijenog djeteta, starca od 90 godina, nepokretne osobe i ostalih nevino poginulih civila, za pravosuđe BiH vrijedi tri mjeseca zatvora, navode u priopženju .

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Prozor-Rama izražava nezadovoljstvo visinom presude izrečene ratnom zločincu Enveru Buzi, pogotovo imajući u vidu da pravosuđe BiH ne interesuju izravni počinitelji ovog gnusnog zločina na Uzdolu.

Po onoj narodnoj ispada „Kadija te tuži, kadija te sudi“.Stidi se državo BiH, poručili su iz Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Prozor-Rama./HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x