Published On: Pon, velj 17th, 2014

PREŠUĆENA INFORMACIJA: Dok je gorjela zgrada županije, u njoj su bila 4 odjeljenja učenika

Tijekom paleži zgrade županije u Mostaru ta zgrada u zapadnom bloku zgrade  na nastavi su  bila četiri  odjeljenja učenika Srednje ugostiteljske škole. Požar koji je zahvatio prednje krilo zgrade nije se srećom proširio na susjedni blok u kojem se nalazi škola, a koji je od kantonalnih prostorija odijeljen tek gipskartonskim pločama. Pojednostavljeno kazano, dok je veliki borac za prava školskih sindikata i korupcije, nekromupirani Josip Milić, The Žrtva, borac za ljudska i kolektivna prava, osim onih jebi ga hrvatskih, budući da sudjeluje u projektu Platforme koja ta ista prava gazi, prešutno odobravao, i mirno gledao kako klasna teen borba ,   poprima dimni oblik, za to vrijeme u zgradi koju je uzimao plamen sjedili su učenici.

Postavlja se pitanje što bi bilo da je sindikalni plamen Josipa Milića i onih koji mu dolaze u posjetu  uzeo maha? Zašto nema istrage u tom slučaju, zašto nema optužnica još uvijek,   i u koju ruku će mu biti uručen otkaz i raskid ugovora u radu? U onu kojom potpisuje donacije sve ove godine, preko udruga na kojima skupa s burazerom lihvari il u onu drugu? Neshvatljivo je da se od  lika, koji je dio Lijanović-HSP-Budimir janjičarske mreže, koja nad Hercegovinom provodi političko, medijsko i financijsko nasilje preko noći pravi žrtva jer su ga nekakvi delikventi lupili po ruci u prolazu i da je od cijele priče izgleda jedino istegnuti ligament jadnog Josipa jedini prostor za zgražavanje.

Umjesto te informacije, umjesto činjeince koja je od građana Mostara sakrivena kako se ne bi tijekom krize dolijevalo ulje na vatru u javnost je primjerice otišla priča kako je spaljen i ured SDA-a u Mostaru. Taj ured nije spaljen. Na njemu je oštećeno pročelje, s tek nekoliko kamenčića a razina demoliranosti tog ureda s uredima fašistoidno nacističko kriminalnog HDZ-a neusporediva je.

No bez obzira na tu činjenicu, da je sindikalist, zadrugar, i platformaš bio dio ekipe koja je Mostaru priskrbila milijunsku štetu iz Sindikata šalju osudu napada na njega:

Članovi Sindikata gimnazije fra Grge Martića obratili su se javnosti s priopćenjem u kojem najoštrije osuđuju napad na profesora Josipa Milića, shvaćajući ga kao napad na svakog djelatnika i učenika škole.

Odlučno odbacujemo insinuacije da je to djelo nezadovoljnih učenika. Profesor je uvijek imao korektan odnos s učenicima gradeći uzajamno poštovanje.

Naši učenici nisu huligani s palicama i ovaj napad ih je potresao jer se dogodio pred njihovim očima u vrijeme nastave, na mjestu koje bi im trebalo garantirati sigurnost”, stoji u priopćenju Sindikata Gimnazije fra Grge Martića.

U svom priopćenju ovaj Sindikat navodi kako djelatnici škole očekuju brzo i učinkovito djelovanje nadležnih institucija i njihovo očitovanje o tijeku istrage.

 


uskrs ephzhb