Published On: Ned, srp 4th, 2021

PRESS KONFERENCIJA REPUBLIKANACA I MOSTA NA GP KAMENSKO BULJ: Vlada RH se prema hrvatskim državljanima u BiH odnosi kao prema Indijancima

Ne postoje nikakvi epidemiološki razlozi da se državljane Republike Hrvatske diskriminira ograničavajući boravak u RH samo na 12 sati. Apeliramo i zahtijevamo da im se omogući ulazak kao prije covida. Ili neka nam priznaju da smo poput Indijanaca u rezervatima – rečeno je to na tiskovnoj konferenciji HRS-a i Mosta održanoj na GP Kamensko, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Predsjednik HRS-a Slaven Raguž, predsjednik G. O. Livno HRS Ivica Brešić i zastupnik Mosta u Hrvatskom saboru Miro Bulj danas su na GP Kamensko održali tiskovnu konferenciju gdje su htjeli Hrvatskoj široj javnosti ukazati na diskriminaciju državljana RH koji žive u BiH o čemu se malo ili nimalo govori u hrvatskim medijima.

”Ovo što radi Vlada RH prema Hrvatima u BiH meni sliči na odnos prema Indijancima u rezervatima. Čista diskriminacija naših državljana iz BiH. Ne samo to, ovo je šteta prema mojoj Dalmaciji gdje su Hrvati, ali i drugi iz BiH redoviti i poželjni gosti. Apeliram da Plenković ukine ove odredbe o ograničavanju boravka i dopusti ljudima da ulaze normalno u Hrvatsku“,rekao zastupnik Mosta Miro Bulj.

„BiH je po svim statistikama već tjednima daleko ispod praga od 50 zaraženih na 100 000 koje je EU definirala za stavljanje na zelenu listu. Ne postoji niti jedan razlog da se inzistira na uredbama koje ograničavaju boravak državljanima RH iz BiH. Zahvaljujem zastupnicima Mosta koji su i ovaj put pokazali da su istinski zastupnici Hrvata iz BiH, a Vladu RH pozivamo da ukinu ove odredbe zbog kojih smo danas ovdje.“ rekao je Slaven Raguž predsjednik HRS-a.

„Blokada granica nam je samo povod. Diskriminacija Hrvata iz BiH od strane Hrvatske je kroničan problem, kojeg ponajviše osjetimo mi iz Livna, Tomislavgrada i HBŽ-a. Gospodarstvo naše županije, unatoč blizini Hrvatske, nema nikakvu mogućnost gospodarski rasti i egzistirati poslujući s RH. Dovoljno je govoriti o definiranju područja pograničnog pojasa. Taj problem se mora sustavno riješiti i to ćemo učiniti. Poruku koju bih želio uputiti troje zastupnika 11 I.J. je da se okrenu, da ne izgore na suncu.“ – pored ostalog je rekao Ivica Brešić, predsjednik Gradskog odbora HRS-a Livno.

Tiskovna konferencija je završila pitanjima novinara na temu opcije ponovljenih izbora u Splitsko-dalmatinske županiji, zaključak je da ne bi loše bilo ponoviti izbore, kako bi Vlada RH otvorila granice bez ikakvih ograničenja, kao što je to bio slučaj na prošlim izborima.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x