Published On: Sub, lis 17th, 2020

PREREZAO VRAT UČITELJU Terorist iz Pariza porijeklom iz Čečenije, još pet osoba uhićeno

Mladić star 18 godina rođen u Moskvi, a porijeklom iz Čečenije profesoru je glavu odrubio nasred ulice. Predsjednik Macron je to djelo okarakterizirao kao islamistički terorizam.

Mladić star 18 godina ubio je profesora tako što mu je prerezao vrat i odrubio glavu nasred ulice, nedaleko od svoje škole Bois d’Aulne u Conflans-Saint-Honorine, 30 kilometra od središta Pariza. Policija je izvijestila da su policajci napadača ubili blizu mjesta zločina.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je u petak kasno navečer da je ubojstvo učitelja u predgrađu Pariza bilo ‘islamistički teroristički napad’.

– Naš sugrađanin je bezobzirno napadnut, on je žrtva islamističkog napada. Oni neće pobijediti. Mi ćemo djelovati, brzo i snažno. Možete biti sigurni da sam odlučan – rekao je Macron prilikom posjete mjestu ubojstva.

Pretpostavlja se da je motiv za ubojstvo to što je profesor na satu prilikom diskusije o pravu na slobodno mišljenje i izražavanje svojim učenicima nedavno pokazivao karikature proroka Muhameda.