Published On: Sri, pro 26th, 2018

Prepirka Elmedina Konakovića i zastupnice SDA o vojnoj sposobnosti Edina Forte i ostalih zastupnika

“Kada sam spomenula period 1992.-1995. nisam ga bez razloga spomenula. Znam da zakon ne tretira da morate ili da se možete ili ne možete kandidovati. Ali sam išla čisto patriotski, gospodin Forto je prezentirao moje Sarajevo, naše Sarajevo, duh sarajevski i ja bih rekla da je bio na prvim linijama, a kao vojno sposoban muškarac, u dvadesetim godinama je napustio…”, rekla je Ćosović-Hajdarević.

Na ovo njeno izlaganje reagirali su ostali zastupnici kojima je Ćosović-Hajdarević poručila: “Uuuu, kako god hoćete, ali možemo…”

Njeno obraćanje ostalim zastupnicima prekinuo je predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković koji je zamolio zastupnicu SDA da ne ide ispod dozvoljenog i ne karakterizira tko je vojno sposoban, a tko nije.

Ćosović-Hajdarević se prvo ispričala ako je Fortu uvrijedila svojim izlaganjem, a na šta je Konaković rekao da je vjerovatno uvrijedila sve one koji su vojno sposobni, a nisu bili u BiH za vrijeme rata ističući da takvih još ima u sali u kojoj se održava sjednica Skupštine KS.

“Želim samo da me pogrešno ne razumijete. Ja sam spomenula 92.-95. godinu. Pa uredu, ja za sve muškarce koji su otišli… Lako je bit pobjednik nakon bitke, je li tako”, rekla je Ćosović-Hajdarević.

Zastupnik SDP-a Damir Nikšić dobacio je da niko ovdje nije pobjednik, već da su svi gubitnici, nakon čega je Ćosović-Hajdarević zatražila od Nikšića da joj ne upada u riječ.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare