PREOKRET: Dojučerašnji promotor obećao obračun s vehabijama i Keljmendijem?!

Petodnevna konferencija o međuagencijskoj saradnji u borbi protiv terorizma koja je okupila zvaničnike i stručnjake za sigurnost iz Ministarstva odbrane, Ministarstva sigurnosti i ostalih organizacija unutar bh. vlasti, a koju su organizirali Univerzitet Joint Special Operations (Zajedničke specijalne operacije) i Ambasada SAD-a u BiH, završila je jučer, a o zaključcima, temama, konkretnim mjerama i postignutom – nema informacija. Konferencija je ostala zatvorena za javnost, a učesnici kako su došli, tako su i otišli.
Izuzeci su ambasador SAD-a u BiH Patrick Moon i ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić, koji su prvog dana konferencije progovorili po nekoliko riječi. Zaključak: terorizam je prijetnja, a SAD i BiH će zajedno raditi na uklanjanju. 
Zanimljivo je to što, do prije nekoliko mjeseci o ovoj vrsti saradnje (SAD – Radončić) ne bi moglo biti ni govora, s obzirom na to da je za američku administraciju Fahrudin Radončić bio skoro pa persona non grata, uzimajući u obzir njegove veze sa Naserom Keljmendijem, čovjekom sa crne liste Baracka Obame.
(Oslobodjenje)
 
 

more recommended stories