Published On: Sub, svi 22nd, 2021

PREOFESIONALKA: Zaposlenica općine na svoj račun prebacila gotovo milijun kuna

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Uskok) izvijestio je da je pokrenuo istragu protiv 50-godišnje referentice Općine Generalski Stol koju se sumnjiče da je s općinskog žiro-računa u 1789 navrata prebacila na svoje tekuće račune 974.000 kuna.

Prema navodima Tužiteljstva osumnjičena je u 11 godina (od 2008. do 2019. godine) u više navrata isplaćivala novac s općinskog računa na svoje račune koje je imala u različitim bankama.

Novac je isplaćivan iz općinskog proračuna koji je namijenjen za programe sufinanciranja poljoprivrede, jednokratne novčane pomoći te naknade s područja socijalne skrbi. Iz Uskoka navode da postoji sumnja da je referentica radi prikrivanja tijeka novca lažno prikazivala kako je općinski novac iskorišten za predviđenu namjenu te da je pri ispisivanju računa kao primatelje naknade lažno navodila različite fizičke i pravne osobe. Lažne izvatke predavala je u računovodstvo općine radi knjiženja.

Na opisani način si je na štetu proračuna Općine Generalski stol pribavila imovinsku korist od najmanje 974.084,41 kunu.