Published On: Uto, pro 1st, 2020

Preminuo Lazo Goluža, tvorac legendarne Kviskoteke

U 85. godini preminuo je Lazo Goluža, bivši urednik i novinar Radio-televizije Zagreb i Hrvatske radiotelevizije Lazo Goluža. Generacije gledatelja pamtit će ga kao tvorca i urednika Kviskoteke, do danas najpopularnijeg televizijskog kviza na ovim prostorima, objavio je HRT.

Lazo Goluža (1936.) diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. S P. Kanižajem 1966. godine pokrenuo je satirični list Paradoks. Od 1967. je na Televiziji Zagreb, a na Radio Zagrebu je jedan od pokretača Noćne priče III. programa.

U redakciji Kontakt-programa je kao urednik ostvario više zabavnih i kontakt emisija. Najplodniji je kao autor (i urednik) TV igre Jadranski susreti te niza kvizova znanja: Malo ja, malo ti, 3-2-1, ali vrijedan, Znaš, znam, Pješčani sat, zatim kviza znanja i inteligencije Kviskoteka, mozaične emisije Obiteljski zabavnik te kao urednik licencnih TV igara Brojke i slova i Kola sreće.

Foto: Pixsell

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>