Published On: Čet, srp 28th, 2022

Preminula liječnica bila je žrtva cyber nasilja?

Brojni prijatelji i kolege opraštaju se od poznate liječnice Branke Pekić – Semiz, koja je počinila samoubojstvo u Bolnici Srbija u Istočnom Sarajevu, a u više objava na društvenim mrežama ističe se da je Pekić – Semiz bila žrtva cyber nasilja.

– Tvoje dostojanstvo i tvoj snažni karakter nije mogao podnijeti brutalni linč kojem si bila izložena proteklih mjeseci, a zdravstveni, pravni sustav nije učinio ništa da te zaštiti i da ti omogući uvjete da se obraniš od optužbi. Ima li liječnika koji radi, a da ne griješi? Nema. Treba li liječnik odgovarati za svoje greške? Treba.

Ali kao i svaki drugi građanin, pred sudom u pravičnom postupku. Netko tko nije iz medicinske struke teško može shvatiti da je svaki slučaj drugačiji, da se u čovjeku često krije veliki broj neotkrivenih dijagnoza koje mogu prouzročiti fatalne komplikacije, da naše bolnice imaju svoja ograničenja na koja nijedan liječnik ne može utjecati.

Je li tom greškom, ako je bilo greške, trebalo zanemariti sve dobro što je ta liječnica uradila tijekom svog života! …Na nama ostaje da čuvamo uspomenu na tvoj lik i djelo i da pružimo snažan otpor cyber nasilju i onima koji su na ovako brutalan način zloupotrijebili javni prostor i doveli do gašenja jednog plemenitog života – navodi se u jednoj od objava kolege tragično preminule liječnice.

U objavi na Facebooku oglasila se i veleposlanica BiH u Grčkoj Milica Ristović – Krstić, koja navodi da je odlazak liječnice veliki gubitak za Istočno Sarajevo i bolnicu u kojoj je radila.

– Dragi prijatelji i sugrađani, tzv. cyber nasilje je nešto što se može dogoditi svima nama. Netko se zna nositi s tim, netko ne, usprkos svim svojim znanjima i kvalitetama. Nitko nije zaslužio javni linč zbog posla koji obavlja, a ona ga je, sigurna sam, obavljala najbolje što je znala.

Svakom je njegova bol najveća, svakom je njegova sudbina najteža, ali o svojim postupcima moramo dobro razmisliti jer mogu imati dalekosežne posljedice. Pravda se traži pred pravosudnim institucijama, a ne na društvenim mrežama – navela je Ristović – Krstić.

Iz policije su kratko potvrdili da je obavljen uviđaj, da je utvrđeno da nema elemenata kaznenog djela i da se u ovom slučaju radi o samoubojstvu.

Kako neslužbeno doznaje Mondo.ba, Pekić – Semiz počinila je samoubojstvo u starom objektu nekadašnje bolnice Kasindol, te da je ostavila oproštajno pismo./HMS/

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Herceg Bosnjak
Herceg Bosnjak
16 dana prije

Toobejarabi. Neka joj je pokoj dusi. Ali ovo je strasno da odrasla i zrela osoba popusti zbog cyber nasilja.

Uso talyban
Uso talyban
Šta ti kažeš na ovo?  Herceg Bosnjak
16 dana prije

Djikanluk

Atom
Atom
15 dana prije

najgore je što zapravo i nije uradila grešku.