Published On: Ned, srp 25th, 2021

Preminula bivša Večernjakova reporterka, autorica jedne od najpoznatijih fotografija Domovinskog rata

Njezine fotografije završile su i u brojnim monografijama, a upravo joj je fotografija oduvijek bila velika ljubav i nastavila se njome baviti cijeli život, pa i kada je otišla iz novinarstva.

U Sisku je u subotu sahranjena Lea Krivošić (58), bivša novinarka i fotoreporterka Večernjeg lista, dopisništva u Sisku. Lea je preminula u petak, nakon duge i teške bolesti.

Lea Krivošić autorica je jedne od najpoznatijih fotografija iz vremena Domovinskog rata, fotografije “Poljubac Groma“ na kojoj je u središtu Siska uhvatila trenutak susreta i poljupca jednog vojnika, koji se vraća s fronte nakon akcije Oluja, i njegove djevojke koja ga je čekala. Njezine fotografije završile su i u brojnim monografijama, a upravo joj je fotografija oduvijek bila velika ljubav i nastavila se njome baviti cijeli život, pa i kada je otišla iz novinarstva.

Osobito je cijenila prirodu, obožavala životinje i posvetila im veliki dio i svoga novinarskoga rada. Imala je nekoliko skupnih izložbi, a posljednja, samostalna izložba kojom je predstavila svoj život iza objektiva bila je u rujnu 2020. godine u Galeriji Quirin u Gradskom kazalištu Kristalna kocka vedrine u Sisku.

Lea Krivošić rođena je 6. studenog 1963. godine u Sisku, gdje je završila osnovnu i srednju školu te tako stekla zvanje informatičara. Kao dopisnica Večernjeg lista izvještavala je o bitnim događajima u Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji, posebice vezanima uz kulturna zbivanja. Potom se zaposlila u Zavodu za javno zdravstvo Sisak, gdje je i završila svoj radni i životni vijek.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x