PREMIJER TUNISA : NOVČANE NAGRADE ZA ONE KOJI OTKRIJU EKSTREMIZAM…U BiH novčane nagrade za izravne sudionike?

Tunižanski premijer Habib Esid priopćio je u subotu da će uvesti niz novih sigurnosnih mjera, uključujući zatvaranje nekih džamija i angažiranje vojnih rezervista, pošto na tisuće turista napušta zemlju poslije najgoreg terorističkog napada u njenoj povijesti…

U obraćanju novinarima, vidno uznemiren Esid pozvao je sve građane da se suprotstave terorizmu i obećao novčane nagrade za informacije koje vode do uhićenja ekstremista.

Borba protiv terorizma je nacionalna odgovornost. Mi smo u ratu protiv terorizma, koji predstavlja ozbiljnu opasnost za nacionalno jedinstvo, tijekom ovog osjetljivog razdoblja kroz koji država prolazi, rekao je Esid.
Esid je najavio i da će pozvati vojne rezerviste, koji će biti razmješteni na turističkim lokacijama širom zemlje, kao i u hotelima, čije osoblje, također, treba pojačati mjere sigurnosti, prenosi agencija AP.

Esid je rekao i da će političke stranke i udruženja koja promoviraju radikalne ideje ili se financiraju iz sumnjivih izvora biti zatvorene, kao i oko 80 džamija, poznatih po ekstremističkim molitvama.

U međuvremenu, turisti su zatrpali aerodrom u Hamametu, u blizini ljetovališta Sus, u kojem je mladić izvadio pušku iz suncobrana i ubio 39 osoba, većinom turista, od kojih najmanje 15 Britanaca.