Published On: Ned, svi 2nd, 2021

Prema anketi 58% stanovništva podržava generale u borbi protiv “hordi iz predgrađa” i islamskog terorizma

Nakon objave javnog pisma 20 umirovljenih generala ,uzavrela javna debata u Francuskoj se ne smiruje. Generali, zajedno s oko 1000 drugih aktivnih i umirovljenih članova vojske upozorilo je Francusku na mogućnost “građanskog rata” i opasnost od “hordi iz predgrađa” referirajući se na migrante i radikalni islamski terorizam.

Iako će aktivno vojno osoblje koje je potpisalo pismo biti sankcionirano pred vojnim sudom, u obranu potpisnika stala je Marine Le Pen, lice francuske desnice, ali i Rachida Dati, gradonačelnica Pariza.

U želji da se prepozna stav samog francuskog stanovništva, LCI TV je proveo anketu. Čak 78% Francuza misli da se država dezintegrira (raspada), a 84% njih da je društvena klima sve nasilnija. Njih 58% podržava “riječi generala”, a 49% misli da bi vojska trebala intervenirati., pewnosi Geopolitika news.

Zanimljivo je da 74% njih misli da protu rasističke inicijative imaju suprotni učinak i stvaraju dodatne podjele u društvu. No, zašto ih polovica misli da je potrebna vojna intervencija unutar Francuske? Odgovor se vjerojatno krije u idućem rezultatu: njih 86% misli da se državni zakoni ne provode u nekim gradovima i nekim dijelovima gradova.

Rezultati ove ankete, ukoliko je reprezentativna, su zbilja zabrinjavajući. Francuska je duboko podijeljenoj društvo, a protufrancuska klima je sve izraženija u muslimanskom svijetu. Prognozirani demografski trendovi (migracije, natalitet) ne obećavaju jednostavno riješene stanja s kojim je malo tko zadovoljan u ovoj zemlji bogate demokratske povijesti./HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>