PREKRASNA PRIČA IZ HERCEGOVINE Vratio se iz Njemačke i pokrenuo uspješan posao, pala i prosidba iz snova

Ovaj 22-godišnjak, kako je otkrio za Večernji list, svoju Ivanu, 23-godišnju Zagrepčanku, planira nakon svadbe trajno preseliti u rodno mjesto, u svoje Posušje

Velika svadba

Postao je zvijezda medija kada su njegove fotografije dospjele u javnost jer, iako je trg nazvan po legendarnom francuskom generalu fascinantan sam od sebe, ovaj ga je prizor učinio još spektakularnijim.

Ovaj 22-godišnjak, kako je otkrio za Večernji list, svoju Ivanu, 23-godišnju Zagrepčanku, planira nakon svadbe trajno preseliti u rodno mjesto, u svoje Posušje.

Međutim, osim o prosidbi koja je bila povod razgovora, Ivan je ispričao svoju životnu priču.

Mnogo toga nakupilo se u 22 godine života. – Što se tiče prosidbe, u vezi smo dvije godine i shvatili smo oboje kako veza na daljinu nije podnošljiva nakon jednog duljeg razdoblja pa sam se odlučio napraviti korak naprijed, a Trogir mi se strašno svidio.

To je jako lijep gradić i htio sam da sve bude kao na filmu. Isplanirao sam kako treba taj čin izgledati i angažirao sam kvalitetnu ekipu koja mi je pomogla u tom činu. Ivana je rekla “da”, a dogodine planiramo veliku svadbu u Posušju. I ovo je dokaz kako je sve izvedivo ako se dovoljno potrudite – priča u uvodu Kristijan.

Ono što je o njemu zanimljivo je i da je prošao “njemačku školu” rada te je povratnik u Hercegovu zemlju, a takvih primjera i nemamo previše.

– S 19 godina otišao sam u Njemačku, njihov sustav bio mi je jako privlačan i svidjela mi se zemlja, ali, znate kako naši koji su tamo kažu – budi se često nostalgija, a mene je jače povukao zov doma i nije me taj život vani toliko činio sretnim.

Onda sam upoznao i svoju djevojku, danas zaručnicu iz Zagreba i teme o trajnom povratku nametale su se iz dana u dan. Tko želi tamo živjeti i raditi, neka mu je sretno – kaže Kristijan.

Rodna gruda

Kako je u Njemačkoj vrijedno radio, po povratku mu je sinula ideja o poslu u svom Posušju, u rodnoj Hercegovini.

– Volim svoj kraj i zašto ne bih dao još jednu priliku sebi i tom istom gradu da probam napraviti nešto novo, a što bi privuklo pozornost. Znao sam da se ima što raditi, ali nisam znao u kojem smjeru. Mladi danas mnogo razmišljaju, puno kalkuliraju, odlučuju… i, kako sam puno radio i u mlađim danima te u Njemačkoj oko vrtova, gdje sam puno naučio i učim još uvijek, odlučio sam krenuti s poslom vezanim uz vrtne usluge, što se pokazalo jako pozitivnim.

Potražnja za ovim uslugama kod nas je velika. Dolazio sam posljednjih mjeseci i do toga da ne stižem sve jer je potražnja za radnicima, a inače sam perfekcionist pa, ako radim nečiji vrt, želim da sve izgleda savršeno – priča Kristijan.

Iz dana u dan trudi se biti što bolji, a profesionalnost u poslu pokazuje brojnim savjetima koje daje ljudima. – Važno mi je steći dodatno povjerenje kod ljudi i pružiti im nešto novo, a uređenje vrtova, sadnja, održavanje, pa i savjeti u ovoj branši zasigurno su nešto novo – ispričao je vrijedni mladić iz Marasova Briga u Posušju, kojem dobro ide i na privatnom i poslovnom polju, a vjerujemo da će se tako i nastaviti.

Piše: Željko Andrijanić/Večernji.ba

more recommended stories