Published On: Ned, lis 6th, 2019

PREKINUTA POTRAGA, A UKRCALI SE NA SPLAV Prijatelj hrvatskog kapetana: “Vjerujem u čuda, neka iduće bude Dinin pronalazak!”

Sudeći prema informacijama trojice preživjelih članova posade Bourbon Rhodea sedam nestalih članova uspjelo je ukrcati se na splav za spašavanje i napustiti brod koji je tonuo.

Sedam mornara vjerojatno pluta sredinom Atlantika, umorni su, ozlijeđeni, s limitiranom količinom vode i hrane”, opis je spašenih Ukrajinaca koji je u grupi BOURBON RHODE RESCUE prenio Sebastian Latocha, prijatelj Dine Mikšića, a objavio ga je jedan Ukrajinac koji se također pita zašto Ukrajina ništa ne poduzima u potrazi za nestalima jer je među njima više ukrajinskih državljana.

Latocha je napisao kako vjeruje u čuda te da se nada da će pronalazak splavi sa sedam nestalih mornara biti jedno od čuda. “Otkad se zbio ovaj šokantni događaj, ostao sam bez riječi, ali ne i bez vjere. A da treba vjerovati dokaz je ova izjava Ukrajinaca da se sedam mornara ukrcalo na splav i da pluta Atlantikom. Vjerujem u čuda. Neka bude iduće da ih nađemo”, napisao je Latocha.

Podsjetimo, već je ranije bilo objavljeno kako su spašeni mornari kazali da se sedam njihovih kolega ukrcalo na splav. Upravo zato se postavlja pitanje i zašto je prekinuta potraga nakon samo sedam dana. Na splavi za spašavanje može se preživjeti čak i mjesec dana.

“Svaka splav bi trebala u sebi imati radar, koji se aktivira aktivacijom splavi. Radarskim promatranjem s trgovačkih brodova koji tu prometuju pregledavat će se predviđeno područje plovidbe Centra za spašavanje. Hoće li se išta uočiti, vidjet ćemo. Ali ja sam još uvijek optimističan. Nadam se da ćemo pronaći Dina i ostale članove posade”, rekao je umirovljeni kapetan i član Sindikata pomoraca Hrvatske Dragomir Mucić za N1.

“Na njima se može preživjeti do mjesec dana, stoga treba nastaviti s traženjem nestalih. Nada još uvijek postoji”, dodao je tajnik Sindikata pomoraca Melvan.

Dinini Šibenčani okupljeni u grupi na Facebooku pokrenuli su peticiju kojom traže nastavak potrage. Peticiju možete potpisati ovdje.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare