Published On: Wed, Oct 14th, 2015

Prekinut još jedan izvor opskrbe Islamske države (VIDEO)

MOSKVA, DAMASK – Ruske zračne snage izvršile su 41 let čija je meta bilo 40 infrastrukturnih objekata Islamske države u sirijskim provincijama Alep, Idlib, Latakija i Hama, priopćeno je na redovitom brifingu Ministarstva obrane Ruske Federacije.

“Posade zrakoplova Su-34, Su-24M i Su-25SM sa zračne baze Hmejmim izvele su 41 borbeni nalet na 40 objekata terorističke infrastrukture ID u provincijama Alep, Idlib, Latakija, Hama i Dejr el Zor”, rekao je glasnogovornik Ministarstva obrane Igor Konašenkov.

Precizni udari su izvedeni na najvažnije infrastrukturne objekte terorista – kontrolne centre i skladišta s materijalima za izradu oružja terorista-samoubojica.

“Uspješnim zračnim napadom prekinut je još jedan izvor opskrbe streljivom terorista realne u Alepu”, naveo je Konašenkov.

Ruski Su-24M uništili su radionice terorista-samoubojica u rejonu Alepa u Siriji, izjavio je ruski dužnosnik.

“U rejonu grada Alepa bombarderi Su-24M izveli su precizne udare na objekte u kojima su militanti pravili eksplozivne naprave i postavljali ih na automobile terorista-samoubojica”, rekao je Konašenkov.

Po njegovim riječima, planirano je da se automobili koriste za izvođenje terorističkih napada u sirijskim gradovima i naseljima, kao i tijekom napada na pozicije vladinih snaga.

Ruski avion je uništio skladište oružja i goriva u rejonu grada Hrajtan u Siriji, dok je u pokrajini Idlib uništen centar za obuku terorista, dodao je ruski general.

Ruski avioni uništili su i zapovjedni centar jedne od najvećih jedinica ID.

O približavanju ruskog i američkog aviona

Zvanični predstavnik Ministarstva obrane je prokomentirao priopćenja koja su se pojavila u zapadnim medijoma o navodnoj ozbiljnoj zabrinutosti SAD u vezi s približavanjem ruskog i američkog aviona iznad Sirije 10. listopada.

“Nisu nam jasni razlozi za takvo iznenađenje Ratnog zrakoplovstva SAD. Prije svega, ruski borbeni zrakoplovi se nalaze u sirijskom zračnom prostoru po apsolutno zakonskim osnovama na molbu zvaničnih vlasti Sirije. Štoviše, svi letovi naših aviona se usuglašavaju s odgovarajućim tijelima vlasti te zemlje “, naglasio je Konašenkov.

(NN / Sputnjik)