Published On: Pon, sij 18th, 2021

Predstavom ”Alfa Beta” nastavlja se kazališna sezona u NPM-u

Nakon kratke pauze povodom novogodišnjih praznika, Narodno pozorište u Mostaru nastavlja sezonu u petak, 22.01., kada će na Velikoj sceni biti odigrana predstava ”Alfa Beta” autora Edwarda Anthonya Whiteheada, u režiji Saše Oručevića, s početkom u 20 sati.

U predstavi igraju Fatima Kazazić Obad i Saša Oručević, a scenografiju i kostimografiju potpisuje Sabina Trnka. ”Alfa Beta” se bavi bračnim odnosima, odnosima u obitelji uopćeno propitujući instituciju braka s pozicije izbora ulaska ili ne u ovu zajednicu, kakve reperkusije na naš život on ostavlja i što sa sobom kroz vrijeme brak nosi. Zanimljiva, dinamična i univerzalna priča o ljudskoj otuđenosti, otuđenosti od sebe i od drugih.

Priča o dubokim intimnih strahovima oslikanim u likovima bračnih partnera koji proživljavaju vlastite krize izbora i odluka koje oblikuju njihove živote. Propitujući smisao braka, likovi dovode pod znak pitanja i uvriježene vrijednosti koje su uz brak vezane, i postavljaju pitanje da li su naša očekivanja prevarena. Predstava će biti odigrana uz poštivanje svih mjera i naredbi Kriznog stožera FBiH koje su na snazi.

ULAZNICE

Ulaznice po cijeni od 10 KM, odnosno s popustom 5 KM, su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 – 14 sati, na dan igranja predstave od 9 do 14 sati te od 18 do 20 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: marketing@npm.ba, porukom u inbox na Facebook ili Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar./HMS/