Published On: Čet, pro 12th, 2019

PREDSTAVLJANJE NOVOG ROMANA “GRAD BEZ PTICA” ANITE MARTINAC

Književnica Anita Martinac nakon niza uspješnih romana Medaljon, Posljednji i Od Franje do Franje, brojnih zbirki poezije, te zbirke novele Život nema naslovai bajke Kako je Pjev naučio raditi, također objavljene u ovog godini, u svojoj dvadesetpetoj obljetnici književnog stvaralaštva čitateljima je najavila novo prozno djelo.

Novi roman, intrigantnog naziva GRAD BEZ PTICA radnju je smjestio upravo u Mostar, rodni grad književnice, u najteže godine prijelaza iz komunizma u demokratsko društvo, koje je obilježeno sukobima i ratom. Kako smo i navikli od književnice ona izravno kroz svoj raskošni pripovjedački dar oživljava prošlost i progovara o temama kojih se mnogi ustručavaju glasno izreći. Tako i o posljednjem ratu na ovim prostorima književnica Martinac identificira problematiku postavljanja kadrova i njene posljedice. U isprepletenoj i zanimljivoj vojnoj političkoj priči daje ključ čitatelju da s osvrtom na to vrijeme razumije i današnjicu. Kako saznajemo svi likovi su stvarne osobe kao i događaji o kojima piše.

Po riječima književnih kritičara  književnica Anita Martinac obogatila je hrvatsku književnost, te kao virtuozica pisanih riječi više puta i nagrađivana za svoj rad.

Predstavljanje romana Grad bez ptica najavljen je za četvrtak 12.prosinca 2019. u 19,00 sati u Galeriji kraljice Katarine u HD hercega Stjepana Kosače. Program će moderirati Tina Laco a u scenskom prikazu ovog djela sudjeluju Ivan Volić, Ilija Puljić, David Vasilj, Ružica Josipović i autorica. Ulaz je slobodan.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare