Published On: Pet, lis 27th, 2017
#3rd |

Predstava ‘Pastorak’ u subotu na sceni HNK Mostar

Na sceni HNK Mostar u subotu 28. listopada 2017. u 20 sati gostuje Kazalište Mika Živković iz Retkovaca. Ovog puta gosti dolaze s predstavom „Pastorak“ autora Josipa Eugena Tomića u režiji Marka Sabljakovića.

Predstava je okupila ansambl od 23 glumca amatera iz kazališta koje je prvu registriranu predstavu odigralo još daleke 1919. godine i može se pohvaliti stoljeće dugom tradicijom.

Drama „Pastorak“ prožeta je aktualnom tematikom i publici otkriva nepromjenjivost ljudskog života i nakon više od jednog stoljeća. Radoznalost i znatiželja onoga što skriva susjedovo dvorište, narušeni odnosi unutar obitelji, neiskrena ljubav koju lako uništi pohlepa za bogatstvom, nepromišljenost i želja za ugodnijim, boljim životom obrisi su predstave koja intrigira, o kojoj se promišlja. Ona je prošlost u sadašnjosti!

Kazalište „Mika Živković“ gostuje u Mostaru na poziv HKUD „Didak“ iz Gradnića čija je dramska sekcija već nekoliko puta gostovala na najznačajnijem amaterskom kazališnom festivalu u regiji koje se svake godine održava u malom slavonskom selu Retkovcima.

Ulaz na predstavu je besplatan, priopćeno je iz HNK Mostar.

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x