Published On: Pet, stu 15th, 2019

Predstava „Noć bogova“ napunila Kosaču

Nakon stotinu rasprodanih izvedbi u regiji predstava ‘’Noć bogova’’, rađena po tekstu najizvođenijeg suvremenog hrvatskog autora Mire Gavrana,  sinoć je napokon izvedena  i u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače pred brojnom publikom koja je pristigla iz svih dijelova Hercegovine i juga Hrvatske.

Beogradski glumci Dejan Lutkić, Vojin Ćetković i Nebojša Ilić, glumački su trio snova koje pamtimo po njihovim grandioznim ulogama iz filmova i popularnih TV serija („Montevideo, Bog te video“, Vratiće se rode“, „Zona Zamfirova“ i druge),  kao I kazališnih predstava, ali rijetke su prilike da smo ih imali priliku vidjeti  zajedno na kazališnoj sceni u istoj predstavi.

“Kroz tekst smo se igrali žanrovima. U jednom momentu stvarno to izgleda kao triler, pa kao komedija, pa farsa, a onda drama. Svaki dobar film, svaka dobra predstava u sebi sadrži više žanrova. U cijeloj stvari bitan je način igranja”, kazao je glumac Vojin Ćetković.

Ovaj Gavranov dinamičan komad priča je o ljubavi, prijateljstvu i vladavini punoj neočekivanih obrata, a može se posmatrati djelomično i kao politička farsa ili čak tragedija, no u prvom redu kao vrlo životna predstava.

“Pisac je uspio napisati komad koji djeluje kao da je pisan danas. Odnos između vlastodržaca i kulturnih umjetnika ovdje je jako izoštren. Predstava je prilika da vidimo troje moćnih ljudi kada privatno razgovaraju. Gledamo moćne u situaciji koja nije za javnost. To je osjećaj gledanja kroz špijunku, kada se pogase kamere i ugase svijetla”, pojasnio je  Nebojša Ilić.

Fascinantan kazališni komad uz tri vrhunska glumca izveden je u organizaciji agencije PRimera.