PREDSJEDNIŠTVO BiH: Prihvaćen ugovor o osnivanju “Transportne zajednice”

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na sjednici donijelo odluku o prihvaćanju Ugovora o osnivanju Transportne zajednice između Europske unije i strana potpisnica iz jugoistočne Europe (Republika Albanija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora, Republika Srbija i Kosovo), priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Predsjedništvo je zaključilo da će koordinaciju po pitanju sudjelovanja Bosne i Hercegovine u okviru Transportne zajednice, te zauzimanje stavova i predstavljanje dogovoriti nadležna ministarstva Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srpske, u skladu s ustavnim nadležnostima i odredbama koje proizilaze iz Ugovora o Transportnoj zajednici.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je primilo k znanju Izvještaj Vijeća ministara o aktivnostima u okviru procesa europskih integracija BiH, posebno uzimajući u obzir izvršene i preostale obveze u vezi s pripremom odgovora na Upitnik Europske komisije. Vijeće ministara BiH je zaduženo da u suradnji s Vladom Republike Srpske, Vladom Federacije BiH, vladama županije i Vladom Brčko Distrikta poduzme sve neophodne aktivnosti s ciljem što hitnije dostave odgovora iz točke 1 Upitnika Europske komisije.

Predsjedništvo BiH je primilo k znanju financijske izvještaje Centralne banke Bosne i Hercegovine na dan 30. 6. 2017. godine.

Donijelo je odluke kojima se odobrava zaključivanje memoranduma o razumijevanju između Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore o suradnji u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, sporazuma o projektu tehničke suradnje „Jačanje kapaciteta za upravljanje i smanjenje rizika od katastrofe i uvođenje praksi prilagođavanja klimatskim promjenama u sektoru poljoprivrede na zapadnom Balkanu”.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je dalo odobrenje za zaključivanje memoranduma o razumijevanju o znanstvenoj i tehnološkoj suradnji između Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva znanosti i tehnologije Islamske Republike Pakistan, kao i izvršnog programa kulturne suradnje između Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva kulture Narodne Republike Kine za razdoblje 2018. – 2021. godina, priopćeno je iz Predsjedništva BiH./HMS/

more recommended stories